GÜNDEM 6 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Almanya’nın Berlin şehrinde 2. Uluslararası Kadın Kongresi ikinci gününde devam ediyor.

- PKK Zindan Komitesi Üyesi Piro Dersim, AKP-MHP faşizminin zindanlardaki tutsaklara intikam temelinde yaklaştığını belirterek faşizme karşı dönemin sorumluluklarının yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

- 12 Haziran’da şehit düşmeden önce konuşan HPG gerillası Karker Serbest “Zap’ta işgalci ordunun belini kıracağız. Şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını almak için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” dedi.

- Türk devletinin muhalefet, sivil toplum örgütleri ve basın meslek örgütlerinin itirazına rağmen 14 Ekim’de meclisten geçirdiği sansür yasasını değerlendiren Şevin Coşkun, bu yasanın toplumsal muhalefeti hedef aldığını kaydetti.

- Erdoğan’ın Türkiye’nin Yüzyılı’nda diyecek yeni bir şey olmamasının Diyarbakır konuşmasından belli olduğunu söyleyen gazeteci Bahadır Özgür, "Erdoğan Kürtlere de Türklere de yeni bir şey vaat edemiyor" diyor.

- Geniş bir koalisyonun adayı olan ve Brezilya seçimlerini kazanan Lula için farklı baskı unsurlarının olacağını ifade eden Gazeteci Erol Polat, önemli olanın devlet başkanın görüşünü ülke yönetimine yansıtıp yansıtamadığı olduğunu söylüyor.