GÜNDEM 8 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.  

- DAİŞ'in Kobanê ’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Kadın ordulaşmasının yıl dönümünde konuşan PAJK Koordinasyon Üyesi Ayten Dersim, “Kadınlar o döneme kadar erkeklere güveniyor, devrimin erkeklere ait olduğunu düşünüyordu. Ama Önderlik bu zihniyeti değiştirdi. Kadın ordulaşması tarihi bir adım" dedi.

- Ağustos ayında gerilla alanlarına yönelik saldırılarını daha da arttıran Türk ordusu, teknik gücüne rağmen gerilla karşısında yenilgi yaşıyor. Aralıksız savaş, gerillanın Kurdistan topraklarına nasıl siper olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

- Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Madımak failleri salınırken halen cezaevlerinde bin 500’ün üzerinde hasta mahpus ve tutuklu var. İHD’den Nuray Çevirmen, bu tablo ortadayken yapılan tahliyelerin politik olduğunu ifade ediyor.

- Sivas Katliamı'nın baş sorumlularından Hayrettin Gül’ün serbest bırakılmasına tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cuma Erçe, “30 yıldır devlet katilleri koruyor” dedi.