GÜNDEM 9 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez için şehadetlerinin 9.‘uncu yılında Avrupa ve Kürdistan kentlerinde anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

– KJK Koordinasyon Üyesi Hêvî Nûda, 9 Ocak 2013’te Paris’te Kürt kadın devrimcilerini hedef alan katliamın yıldönümünde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in direniş ve mücadele hayatlarını anlattı.

- Soydan Akay’ın abisi ve avukatı Veysel Akay, ağır sağlık sorunlarına rağmen yaklaşık dört yıldır tek kişilik hücrede tutulan ve hapishane içinde özel olarak hapsedilen kardeşi ve onun durumunda olan yüzlerce hasta tutsak için duyarlılık çağrısı yaptı.

- PYD Eşbaşkanı Ayşe Hiso, “Kobanê’de DAİŞ’in yenilgi sürecine girmesini hazmedemeyen Türk devleti her zaman Kobanê’ye öfke duymuş ve her fırsatta saldırı yapma isteği duymuştur” diyerek, şu mesajı verdi: “Tüm bu saldırılara karşı güçlü mücadele edeceğiz.”

- Amed Mimar Odası Eşbaşkanı Selma Aslan, şehircilik ilkeleri göz ardı edilerek, tamamen cezaevine benzeyen yeni yapılarla Sur’un artık eski komşuluk ilişkilerinin, kültürel etkileşimlerinin olmayacağı bir mekana dönüştürülmek istendiğini vurguladı.