Gaspa karşı nöbet 50. gününde: Sonuna kadar direneceğiz

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin irade gaspına karşı 50 gündür İstanbul’da sürdürdüğü nöbette Kürt dili ve kültürüne saldırılara tepki gösterilerek, direniş mesajı verildi.

Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından İstanbul Beyoğlu'nda başlatılan nöbet eylemi 50’nci gününde devam etti.

Eyleme halkın yanı sıra siyasi parti yöneticileri, sendika, kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Üzerinde “Kayyum defol” tişörtleri giyen eylemciler, “Taksim, Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyum defol” pankartı açtı, sık sık “Bijî berxwedana Colemêrgê”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyum gidecek, biz kalacağız” sloganları attı.

Doğu ve Güneydoğu Derneği adına Osman Aluç, kayyum zihniyeti ve politikasına karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti. Kurdistan kentlerinde belediyelerin yazdığı  Kürtçe yazıların silinmesine tepki gösteren Aluç, “Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır, dili ve kültürü yasaklanamaz. Herkes bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenler İlçe Eşbaşkanı Yıldız Eren ise, kayyuma karşı 50 gündür direndiklerine işaret ederek direnişin sonuna kadar devam edeceğini vurguladı. Yıldız Eren, “Bizler Kürt halkı ve Kürt kadınları haklı ve meşru davamızda sonuna kadar direneceğiz. Kayyum politikasını asla kabul etmiyoruz. İktidarın hiçbir kirli politikasını kabul etmiyoruz” dedi.