Gergerlioğlu: Faşizan iklim arttırılıyor

Türkiye’de faşizan iklimin her geçen gün arttığını ifade eden Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kimyasal silah kullanımına ilişkin soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğine vurgu yaparak konunun araştırılmasının önünün kapatıldığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sansür yasasının gelmesiyle birlikte artan siyasi soykırım operasyonlarını değerlendirdi.

ANF’ye konuşan Gergerlioğlu, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını siyasi şov olarak değerlendirdi. Gergerlioğlu; “Şebnem hocanın açıklamaları üzerine bir fırtına estirildi. Bir medyatik infaz, polis şovu yapılarak, Şebnem hoca ifade vermek için savcılığa gitmeden evin bir baskın yapıldı. Baştan sona aslında ifade özgürlüğü sınırları içinde olan bir ifade için, siyasi şov yapılarak olayların konuşulması engellenmeye çalışıldı. İnsanlar susturulmaya çalışıldı.”

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜ KAPATILDI

Mezopotamya Ajansı (MA) ve Jinnews muhabirlerine yapılan operasyona dikkat çeken Gergerlioğlu: “Sansür yasasının bu tür meseleler için çıktığını az çok anlıyoruz. Gazeteciler de tutuklandı ve gazetecilerle, Şebnem hocanın tutuklanmasını protesto edenler gözaltına alındı. Ülkede maalesef faşizan iklim her geçen gün arttırılıyor. İfade özgürlüğünün önü kapatılmış durumda. Şebnem hoca, bir adli tabip olarak görüşlerini beyan etti. Kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığı olayının araştırılması ve netleştirilmesi gerekiyor. Araştırılması konusunun da önü kapatılıyor. Bölgede bir araştırma izni verilmesi gerekir” dedi. 

HAMASİ POLİTİKALAR DEVREYE GİRECEK

AKP-MHP faşist iktidarının politikalarının, seçim sonrasında daha büyük felaketlere yol açacağı uyarısında bulunan Gergerlioğlu, şunlara işaret etti: “Bizim tahminimiz; şu anda bir seçim ekonomisinin uygulanması ve Kürt meselesinde çok yoğun bir baskı ortamına girilmesi şeklinde. Bir taraftan ekonomik olarak halkın kalbini kazanma diğer taraftan da Kürt meselesinde hamasi politikalara yönelerek çözümsüz, boş politikalarla, ajitasyonla alevlendirilmesi çabasına girecekler gibi görünüyor. Ekonomik olarak çökmüş iktidar, seçim sonrasına çok büyük sorunlara yol açacak girişimler içinde. İktidar gemileri yakmış. Bundan sonrası umurumda değil, yeter ki ben bu seçimi kazanayım, diyerek ekonomik felakete yol açacak seçim taktikleri gerçekleştirme yolunda.”

Devam eden bütçe görüşmelerine de değinen Gergerlioğlu, bütçenin önde gelen kalemlerinden çok büyük miktarların yine silaha ayrıldığını kaydetti ve ekledi: “Ülkede her gün Türk’üyle, Kürt’üyle gencecik insanlarımız ölüyor. Bitmeyen bir çatışma ortamı, acı, kan, ölüm, gözyaşı hızla devam ediyor. Kesinlikle Kürt meselesinde barışçıl bir çözüm düşünmüyorlar.”