Gever'de gençlere polis şiddeti protesto edildi

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde, gençlerin polisler tarafından alıkonulup şiddete maruz kalması üzerine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) bir protesto düzenledi.

Bir iş merkezi önünde yapılan açıklamaya birçok sivil toplum kuruluşu ve insan hakları örgütü temsilcisi de katıldı.

DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, yaptığı açıklamada iki gencin polis şiddetine maruz kaldığını belirtti. 

Düşünmez, "İşkence darp raporuyla sabit olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı ve valilik, konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını ve emniyetin böyle bir işlem yapmadığını belirtti. Kışla ve Orman mahallelerini her gün ablukaya alarak insanlara gözdağı veriyorlar" dedi.

Düşünmez, şiddet uygulayan kişinin Abdurrezzak isimli biri olduğunu ve bu kişinin kim olduğunun derhal ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Ayrıca, Abdurrezak’ın gençleri teslim ettiği kişinin ise TEM’de amirlik sıfatına sahip Yusuf isimli biri olduğunu belirten Onur Düşünmez, "Bu kişiler işkence yaparak neyi hedeflemektedir?” diye sordu. Düşünmez, 1990'lı yıllardaki uygulamaların Gever gençliğini yıldıramayacağını vurguladı.

Onur Düşünmez, "Yıllardır aynı işkence politikalarını sürdürüyorsunuz. Bu politikalar Kürt halkına geri adım attırdı mı? Bir gözaltı kararı olmamasına rağmen insanları nasıl olur da alıkoyup, darp edip, telefonlarını bloke ederek ilçeye uzak mesafelere bırakıyorsunuz. Hangi hukuk ve vicdanda yer alıyor? Biz işkencecilere boyun eğmedik, bundan sonra da size karşı geri adım atmayacağız” şeklinde konuştu. 

Kürt diline, milletine ve gençliğine yapılan saldırıları kabul etmediklerini belirten Düşünmez, "İşkenceler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Dilimize, kimliğimize, gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkacağız" dedi.

Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla sona erdi.