Güven'den gözaltılara tepki: Tüm gücümüzle seferber olacağız

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, siyasi soykırıma tepki göstererek, "Direnişimizi sürdüreceğiz. Asla bu politikalara boyun eğmeyeceğiz. Tüm gücümüzle seferber olacağız" mesajlarını verdi.

Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik siyasi soykırım operasyonlarında 101 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, şimdiye kadar 72 kişi gözaltına alındı.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, “Çöktürme planı olarak dayadıkları bu konsepti kabul etmeyeceğiz” dedi.

Güven, “AKP, ‘Kürt sorunu yoktur. Sorunu çözdük’ noktasına geldi. Başta Dolmabahçe Mutabakatı tüm görüşmeleri reddetti. Bu sabah ise, başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde geçmişte DTK’nin ya delegesi olmuş ya evinde yaka kartı ya da evinde DTK’nin not defteri bulunmuş, trajikomik gerekçelerle 101 insan için gözaltı kararı çıkarıldı" diye belirtti.

'AKP'NİN SONU GELDİ'

Güven, şu değerlendirmeleri de yaptı:

"Bu operasyon bize şunu gösteriyor; AKP iktidarının sonuna gelmiş. Özellikle diktatör zihniyetle iktidarını yürütenler gideceğini anladığında daha çok saldırgan olurlar. Herkesi korkutmaya, zapturapt altına almaya çalışırlar. Öyle bir atmosfer yaratırlar ki kimse şimdiki durumunu sorgulamasın.

(...) Başta Avrupa Birliği olmak üzere, Avrupa’nın bütün kurumları Türkiye’ye yaptırım uygulamak için hazırlanıyor. Çünkü Türkiye’de başta yargı olmak üzere hiçbir şey iyi gitmiyor. Türkiye yaptırımların geleceğini bildiği için böyle bir çaba içerisine giriyor. Şimdi Arınç bunu söyledi, ardından başka birisi onu yalanlayacak, iktidarın küçük ortağı da bu konuda ayan beyan ifadelerini tehditlerini savuruyor. Dolayısıyla böyle bir atmosferde iktidarın en iyi yaptığı şey Kürde saldırmaktır. Kürde saldırarak ayakta durmaya çalışmaktır.

'DİRENİŞ' MESAJI

Terörle mücadele değil, Kürtlerle mücadele. Kürdün kadını da avukatı da, doktoru da, onlar için hiç fark etmiyor özünde Kürttür. Bu konuda iki ortak anlaşamıyor. İktidar da elden gidiyor, kavga başladı. Filler tepişecek ve yine baskıyı Kürtler yaşayacak.

Direnişimizi sürdüreceğiz. Asla bu politikalara boyun eğmeyeceğiz. Geçmişte Şark Islahat Planıydı, şimdi Çöktürme Planı olarak Kürtlere dayattıkları bu konsepti kabul etmeyeceğiz ve demokratik çerçevede tüm gücümüzle seferber olacağız. Bu konsepti boşa çıkaracağız.”