Hasta tutsak Türkmen’in sağlığa erişimi engelleniyor'

İHD, tutsak Sinan Türkmen’in sağlığa erişim hakkının engellendiğine dikkat çekti.

İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için her hafta düzenlediği F oturumlarının 401’incisini gerçekleştirdi. Çukurluçeşme Sokağı'nda bulunan İHD binası önünde yapılan eyleme HDP Milletvekili Musa Piroğlu ve Sinema Sanatçısı Nur Sürer katıldı. “Tecrit öldürür, dayanışma yaşattır”, “Hasta mahpus Sinan Türkmen serbest bırakılsın” yazılı pankartların açıldığı eylemde, bu haftaki açıklamayı insan hakları savunucusu Mehmet Acettin okudu.

HASTALIKLARI AĞIRLAŞTI

Bolu F Tipi Cezaevi’nde hükümlü hasta tutsak Sinan Türkmen’in giderek ağırlaşan sağlık durumuna dikkat çeken Acettin, 27 yıldır hapiste olan Türkmen’in Hepatit-B ve Behçet hastası olduğunu belirtti. Acettin, Türkmen’in, 15 yıldır devam eden bu hastalıklarının etkisiyle her iki gözünde görme kaybının olduğunu, yine dizleri, ayak bilek eklemlerinde kırıklık, şişkinlik ve ödem oluştuğunu aktardı.
Acettin, "En temel insan hakkı olan yaşam hakkının sağlanmasını istiyoruz. Yetkilileri bir an önce hasta mahpusların serbest bırakılması için göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu.