'Hasta tutsaklar Yaşar ve Aytaç acilen bırakılmalı'

Hasta tutsaklar Mustafa Yaşar ve Mustafa Aytaç'ın durumunun ağır olduğu belirtildi, "Acilen bırakılmalılar" mesajı verildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri "F Oturumu" eyleminin 645'incisini dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Marmara 5 No’lu Cezaevi’nde tutulan yüzde 68 engelli, Wernicke Korsakof hastası Mustafa Yaşar’ın durumuna dikkat çekildi.
Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Musa Piroğlu ve çok sayıda hak savunucusu katıldı.
Açıklamayı yapan İHD üyesi Ferit Barut, "Mustafa Yaşar ve bütün hasta tutsakların serbest bırakılarak, sağlık ve yaşam haklarını korunması için bir kez daha yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz.”

 
ANKARA

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çektiği eylemlerinin 517’nci haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde bir araya geldi.
Bu haftaki eylemde, Afyon 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta Mustafa Aytaç’ın durumuna dikkat çekildi.
Açıklamayı yapan, İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Aytaç’ın cezaevinde lenfoma kanserine yakalandığı ve kemoterapi tedavisine başladığını söyledi. Nuray Çevirmen, Aytaç'ın acilen bırakılmasını istedi.
DEM Parti Agirî Milletvekili Heval Bozdağ ise hasta tutsakların tahliye edilmemeleri ve cezaevi koşullarında tedaviye zorlanmalarının “cinayete teşebbüs” olduğunu söyledi.