HBDH milisleri Avcılar’da bir depoyu ateşe verdi

HBDH Newal Mêrdîn Milisleri, İstanbul’un Avcılar ilçesinde bir inşaat deposunu ateşe verdiklerini duyurdu.

HBDH Newal Mêrdîn Milisleri, “Kurdistan’da devam eden işgal saldırılarına karşı metropoller de faşizmden hesap sormaya devam ediyoruz” dedi.

Milisler, 23 Temmuz günü İstanbul/Avcılar/Tahtakale Mahalle’de yer alan ve inşaat malzemelerinin tutulduğu depo ve demir döküm malzemelerinin olduğu alanı ateşe verdiklerini bildirdi. 

Açıklamada, “Başur’da süren işgal operasyonlarına karşı fedai çizgide savaşarak şehit düşen yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilen bu eylem sonucunda, depo tamamen imha olurken çıkan yangın çevredeki işletmelere de zarar vermiştir” denildi. 

Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Başurda en kirli şekilde savaşı yürüten faşizm, Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da, kirli savaşa karşı duracak bir direniş istememektedir. Kürtçe çekilen halaylara bile tahammülü olmayan faşizm, başta Kürt halkı ve devrimcileri sindirmeye çalışmaktadır. Kürtçe halay çeken gençleri gözaltına almış, ırkçı şarkılarlar dinleterek yandaş basınıyla propaganda gerçekleştirmiştir.

Gençliğe çağrımızdır; Irkçı-faşist düzeni yıkmak için HBDH saflarına katılın! Faşizm ve destekçisi kurum ve kişilerden hesap sorun!   

Bizler, Birleşik Devrim neferleri olarak uyarıyoruz, kirli savaşı finanse eden tüm kurum ve kişiler hedefimizdir! Halkın adaletinden kaçamayacaksınız! Ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızın hesabını soracağız!”