GÖRÜNTÜLÜ

HBDH milisleri Kocaeli’de turistik bir oteli ateşe verdi

HBDH Mehmet Hayri Durmuş Milisleri, zindan direniş şehitleri anısında Kocaeli’de turistik bir otelik ateşe verdiklerini duyurdu.

HBDH EYLEM

Mehmet Hayri Durmuş Milisleri, 19 Eylül günü saat 01:40’da Kocaeli/Çamçukur Mahallesi’nde ahşap bir turistik oteli hedeflediklerini belirterek, “Sabotaj taktiği ile ateşe verilen otel, eylem sonrası kullanılamaz hale geldi” dedi.  

 

Türk devletinin imha ve işgal saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, gerillanın direnişi selamlanırken, zindan direnişlerine vurgu yapılarak şunlar ifade edildi:

“Amed zindan direnişi çaresizlik ve yok olmanın eşiğine gelinen bir anda faşizmi temelinden sarsan, mücadele eden herkese umut ve kararlılık kazandıran bir direnişin örneği olmuştur. Mazlumlardan Hayrilere ilmek ilmek örülen bu direniş ruhu bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında zindanlarda faşizme karşı yükselerek devam ediyor.”

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterilen açıklamada, “Faşist rejimin harekete geçmesini beklemeden herkes bulunduğu yerde tecridi kırmak için eylemler gerçekleştirerek  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü yüksek sesle talep etmelidir. Bu eylem ile gençleri ve genç kadınları Amed zindanı direniş ruhu ile işgalci ve sömürgeci devletin kurumlarını hedeflemeye çağırıyoruz. Gün gerillayı her zamankinden daha çok sahiplenme işgal ve tecridi kırma günüdür!” denildi.