HDP: İmralı'daki tecride sessiz kalmayacağız

HDP MYK, İmralı tecridinin insanlık dışı olduğunu belirtti, "Sessizliği kabul etmeyeceğiz" dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, komplo sürecine dikkat çekilerek, "Yine bu kapsamda, 5 Nisan 2015'te İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan üzerinde mutlak bir tecrit uygulanmaya başlandı. İktidar ulusal ve uluslararası hukuku askıya aldı. Her otoriter yönetimin yaptığı gibi siyasal talepler ve mücadeleyle meşru zeminlerde baş edemeyince, hukuku ihlal eden ceberut devlet aklına sarıldı" denildi.

ÇAĞRI
"Mutlak tecridi ve bunun karşısındaki sessizliği kabul etmiyoruz" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Mutlak tecridin bir an evvel sonlandırılması için hep birlikte sesimizi yükseltelim. Hukuk dışı her uygulama, evrensel hukuk ilkelerinin çiğnenmesine yol açmakta, hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunu yerleştirmektedir. Hukuksuzluğa karşı çıkalım, demokrasi ve barış mücadelesini birlikte kazanalım. Uluslararası kuruluşları, başta CPT olmak üzere, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Birleşmiş Milletler'in ilgili kurumlarını da mutlak tecrit karşısında ses yükseltmeye ve göreve çağırıyoruz."