Oluç ve Buldan'dan MA ve JİNNEWS bürolarına ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, JİNNEWS ve MA'yı ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Mezopotamya Ajansı ve JİNNEWS Ankara bürolarını ziyaret etti.
Buldan, ziyaretteki konuşmasında, "Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Geçtiğimiz hafta hem Mezopotamya Ajansına hem de JİNNEWS'e dönük operasyonla 9 arkadaşımız tutuklandı. Gazeteciler saçlarından tutularak, başları önlerine eğilmek istercesine işkenceyle gözaltına alınıp ardından hemen tutuklandılar. Bunun öncesinde biliyorsunuz TBMM’de bir sansür yasası çıktı. Bu sansür yasasının da tutuklanan gazetecilerin de elbette ki Türkiye’de gerçeklerin kamuoyuna ve halka ulaşmasının engellenmesi amacıyla yapıldığını biliyoruz" dedi.

"Tutuklanan gazeteciler hakikati halka ulaştırmak için haber yapan gazeteciler" diyen Buldan, "Gazetecilerin kalemi asla yere düşmeyecek, hakikat halka ulaşacaktır" dedi.

'YILLARDIR AŞTIK, YİNE AŞACAĞIZ'

Gazeteci Hüseyin Aykol da şunları söyledi:
"Şu anda bizim 12 arkadaşımız hükümlü olarak cezaevinde. Diyarbakır ve Ankara’da tutuklanan arkadaşlarımızın sayısı 28. Böylece 40 arkadaşımız fiilen cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak. Dahası 160’a yakın arkadaşımızın davaları halen sürüyor. 'KCK Basın' diye adlandırılan dava halen sürüyor. Buna benzer davalarda yaklaşık 160 arkadaşımız yargılanıyor. Toplamda 200 arkadaşımız şu anda devletin baskısı altında, her an cezaevine girecek insanlar var. Ama biz bunlara rağmen 33 yıldır gazetelerimizi çıkarıyoruz.
Seçimler yaklaşıyor. Seçimler gerçekten de ülke tarihinde çok kritik seçimler. HDP burada anahtar rolü oynayacak. O nedenle bu anahtar rolü oynayacak partinin seçim çalışmalarını izleyecek olanları azaltmaya çalışıyorlar. Bu şekilde seçimler öncesinde gerçekten de özgür basının daha az haber ve çalışanla çalışması gibi bir planları var. Yıllardır olanları aştıysak bunları da aşacağız."

'HERKES GERÇEKLERİ YAYMAK İÇİN ÇALIŞMALI'

Saruhan Oluç da "Özgür basın susturulamadı bugüne kadar, bundan sonra da susturulamayacak. Bu konuda en ufak şüphemiz yok. Hakikatin açıklanması devam edecek. Özellikle seçim dönemine giderken bizi sessiz bırakmak ve hakikatin yazılmasını engellemek istiyorlar. Bu tabii ki aşılacaktır, özgür basın çalışmasına devam edecektir. Bedeller ödeniyor ama susturulamayacağını çok iyi biliyoruz. Onların da anlaması lazım. Yapabilecekleri her şeyi yaptılar, şimdi aynı şeyleri tekrar etmeye başladılar. Seçimlere giderken bu tür baskılar artarsa -ki bu ihtimaldir- bizim her okurumuzun, her gencimizin, her kadının, her erkeğin, elinde akıllı telefon olan herkesin bir muhabir gibi çalışması, kendi yaşadığı yerde gördüğü hakikatleri iletmesi ve bunun gazeteciler tarafından işlenerek geliştirilmesi gerekiyor. Herkesin kendini muhabir gibi hissetmesi gerekiyor" dedi.