HDP'den YSK Başkanı hakkında suç duyurusu

HDP, hileli referanduma ilişkin YSK Başkanı Güven hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Seçim günü doğuda oylama sona erdikten bir süre sonra YSK’nin bir duyurusu ile karar değişikliğine gidildi. YSK Başkanı ve üyeleri, çok açık bir şekilde görevlerine sahip çıkmamış, kendilerini inkar edercesine referanduma gölgeyi kendileri düşürmüştür. Referandumun iptali yönünde bir karar almadıkları sürece, bu referandum toplum vicdanında meşruiyet kazanmayacaktır" dedi.

'MEŞRUİYETİ OLMAZ'

Yıldırım, Bitlis'in Güroymak ilçesinde mühürsüz oy kullanıldığı için seçimlerin iptal edilmesi kararını da hatırlatarak, "YSK Başkanı ihlallere daha sonra yaptığı açıklamalarla da devam etmektedir" diye ekledi.

Yıldırım, 1982 anayasasının 35 yıldır meşruiyet bulamadığına vurgu yaparak, YSK'nin itirazlar lehine alacağı kararlarla barışa hizmet edeceği ve ülkeye yarar sağlayacağını söyledi. Yıldırım, aksi halde rejim değişikliğine tekabül eden değişikliğin de meşuriyetinin olmayacağını kaydetti.

Yıldırım, "Meclis’i dün sadece 4 saat açık tutmalarının ve apar topar kapatmalarının nedeni de, meşruiyet sorunu olan referandum sonucunun gündeme gelmesini istememeleridir" diye belirtti.

HDP'li Ahmet Yıldırım, YSK'nin görevini kötüye kullandığı ve toplumun düzenini bozmaya hizmet edecek kararlara imza attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi ve yargının ivedikle gerekli işlemleri yapmasını istedi.