HDP Eşbaşkanı Adana’daydı: Kimse bu partiyi sahipsiz zannetmesin

Geçtiğimiz günlerde ırkçı saldırıya uğrayan HDP Yüreğir İlçe Örgütü’nü ziyaret eden HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Bu saldırının arkasında Roboskî Katliamını yapanlar var. HDP’yi yalnız sanmayın, arkamızda milyonlar var” dedi.

 

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Adana’da geçtiğimiz günlerde ırkçı saldırıya uğrayan HDP Yüreğir İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.

Erken saatlerden itibaren parti binası önünde toplanmaya başlayan yüzlerce kişi halaylar çekerek, “HDP halktır” sloganı attı.

Halk Buldan’ı da coşkulu bir şekilde karşıladı.

‘SALDIRILAR KARŞISINDA DAHA DA GÜÇLENDİK’

HDP’yi bütün saldırılara rağmen sahiplenen kitleye teşekkür eden Buldan, HDP’ye yönelik artan saldırıların arkasında iktidarın olduğunu söyledi. 

İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi ve partisinin Bahçelievler İlçe Örgütüne de yapılan saldırıları hatırlatan Buldan, “Bu saldırının arkasında Roboskî Katliamını yapanlar var. HDP’yi yalnız sanmayın, arkamızda milyonlar var. Bugüne kadar benzer saldırılarla çok karşılaştık ama asla geri adım atmadık, asla yılmadık. Aksine bu saldırılar karşısında daha da güçlendik. Biz Türkiye’nin özgürleşmesi ve Türkiye’ye barış gelmesi için büyük bir çaba veriyoruz. Saldırılarınız asla bunların önüne geçmeyecek, geçemeyecek. Bu ülkenin adalete, barışa, demokrasiye ihtiyacı var” dedi. 

BU SAHİPLENME SALDIRILARIN ÖNÜNE GEÇECEKTİR

Buldan, saldırılar karşısında duran, ilçe binalarını dolduranlara teşekkür ederek, “Sizlerin bu sahiplenmesi bundan sonraki saldırıların da önüne geçecektir. Böyle görkemli sahiplenme başka partilere nasip olmaz. Öyle bir partiyiz ki yıllardır ödenen bedele sahip çıkıyoruz. Adana halkına ve sizlere saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.