HDP, her gün eylemdeki tutsak ailelerini ziyaret edecek

Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önündeki oturma eylemine HDP'den destek geldi. Periyodik olarak her gün nöbete katılan tutsak aileleri ziyaret edilecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için açlık grevinde olan tutsaklara destek olmak amacıyla Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde nöbetleşe başlatılan oturma eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’nden destek geldi. Yazılı bir açıklama yapan HDP, şunları kaydetti:

'ANNELERİMİZİN ETRAFINDA KENETLENMELİYİZ'

“Bilindiği üzere bizim de bileşeni olduğumuz Marmara Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi'nin bilgisi dahilinde çocukları açlık grevinde olan anneler, Gebze Cezaevi önünde süresiz dönüşümsüz nöbet eylemini dün itibarıyla (9 Nisan) başlatmışlardır. Anneler sonuç alınıncaya kadar eylemlerine devam etme kararlılığındadırlar. Dün iki defa gözaltına alınmalarına rağmen nöbet eylemlerine devam edeceklerini söylemeleri, bu kararlılığın göstergesi oldu. Başta partimiz olmak üzere demokratik kamuoyuna düşen görev de annelerimizin etrafında kenetlenmektir."

İstanbul’da bulunan ilçe örgütleri için bir planlama yapıldığını aktaran HDP, “Aşağıda belirtilen tarihlerde ilçe örgütlerimiz kendi ilçelerindeki değer aileleri başta olmak üzere nöbet eylemlerini kitlesel ziyaret edecektir. İmralı’dan bütün topluma yayılan mutlak tecrit ve kuşatma parçalanıncaya kadar ve bir canımızın daha kaybına mahal vermeden sorumluluklarımıza yükleneceğiz” açıklamasında bulundu.

İLÇELER VE ZİYARET TARİHLERİ

Nöbet eylemini ziyaret edecek ilçelerin tarihe göre sıralaması şu şekilde: 

"10 Nisan: Tuzla, Pendik

11 Nisan: Maltepe, Kartal

12 Nisan: Kadıköy, Üsküdar, Adalar

13 Nisan: Sancaktepe, Sultanbeyli 

14 Nisan: Ümraniye, Çekmeköy

15 Nisan: Beykoz, Ataşehir,Şile

16 Nisan: Esenler, Bayrampaşa

17 Nisan: Gaziosmanpaşa, Eyüp

18 Nisan: Sarıyer, Şişli

19 Nisan: Sultangazi, Kağıthane

20 Nisan: Beyoğlu, Fatih

21 Nisan: Beşiktaş, Zeytinburnu

22 Nisan: Küçükçekmece