HDP'li eşbaşkanlar bir çok kentte mazbatalarını aldı

HDP'li belediye eşbaşkanları Kars, Mardin, Batman ve Cizre'de mazbatalarını aldı.

KARS

HDP’li Kars Belediyesi Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlar, mazbatalarını almalarının ardından geldikleri belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.  

Şevin Alaca, "Halkımızla birlikte belediyeyi yöneterek tüm sorunlarımız için çözüm bulacağız" dedi.  

Bilgen, "Şehrin çıkarları doğrultusunda harekete edeceğiz" mesajını verdi.

MARDİN

Mardin'de HDP belediye eşbaşkan adayları Nalan Özaydın ve İbrahim Çoko'nun yüzde 56.40 oyla kazandığı Mazıdağı Belediyesi'nde mazbatalar alındı. Beraberinde yüzlerce kişi ile birlikte Mazıdağı Adliyesi'ne geçen eşbaşkan adayları burada 2009-2014 yılları arasında Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) belediye başkanlığı yapan Hasip Aktaş'ın elinden mazbatalarını aldı. 

Makam odasında halkla içiçe oturan eşbaşkanlar, belediyeyi birlikte yöneteceklerini vurguladı.

BATMAN

HDP Batman Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, mazbatalarını aldıktan sonra HDP İl binasına geçti. Eşbaşkanlar, buradan HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişiyle birlikte erbaneler ve sloganlar eşliğinde belediye binasına doğru yürüdü. 

Eşbaşkan ve milletvekillerini, belediye binası önünde daha önce görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, halk ve belediye çalışanları çiçeklerle karşıladı. HDP Batman İl Eşbaşkanvekili İkram İrgi, belediyenin 3 yıl önce kayyum tarafından gasp edildiğini hatırlatarak, “31 Mart'ta kadar bizim başkanımız Sabri Özdemir’di ve belediyemizi de ondan devralacağız" şeklinde konuştu. 

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, "Batman halkı tarihte olduğu gibi yeniden iradesine sahip çıkmıştır" dedi.

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir ise "Halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirme zamanıdır" diye belirtti.

CİZRE

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 77 oy ile belediyeyi kazanan HDP Belediye eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, mazbatalarını aldıktan sonra belediyeyi devraldı. HDP İlçe Örgütü binasında bir araya gelen HDP’li eşbaşkanlar, aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz, Nuran İmir ve Hasan Özgüneş’in de aralarında bulunduğu yüzlerce kişiyle birlikte belediye binasına kadar yürüdü.