HDP’nin Mardin’de eski ve yeni il eşbaşkanları tutuklandı

Mardin’de Şubat sonundan bu yana gözaltında tutulan HDP İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ile eski İl Eşbaşkanı Musa Alkan "gizli tanık" beyanları ile tutuklandı.

Türk polisinin 29 Şubat günü düzenlediği ev baskınlarında Ağaoğlu ve Alkan ile birlikte 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Bunlardan 8’i emniyet işlemleri ardından serbest bırakılırken, avukat Ali Kahraman çıkarıldığı mahkemece "örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklanmıştı.

Son olarak HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ile eski İl Eşbaşkanı Musa Alkan bu Cuma günü Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Ağaoğlu ve Alkan, 2015 yılında katıldıkları basın açıklamaları ve "gizli tanık" beyanları gerekçe gösterilerek "örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklandı. Her iki yönetici Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

HDP’Lİ YÖNETİCİLER SİSTEMATİK OLARAK TUTUKLANIYOR

Mardin’de geçen yıldan bu yana üç il eş başkanı tutuklandı. 2019 yılının Şubat ayında HDP İl Eşbaşkanı Ali Sincar da tutuklanmıştı.

Aynı kentte Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanları Leyla Bozkurt ve Şehmus Sun Temmuz 2019'da tutuklanırken, yerlerine eşbaşkan olarak atanan Hasibe Mengirkaon bir kaç ay sonra Aralık 2019'da tutuklanmıştı.