HDP Tatvan: YSK'nin bağımsızlığı ortadan kalktı

HDP Tatvan İlçe Eşbaşkanı Burak Ballıoğlu, "YSK’nin bağımsızlığı ortadan kalkmıştır” dedi.

Bitlis 'in Tatvan ilçesinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), geçersiz oyların yeniden sayımı için ilçe ve il seçim kurulları ile Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruların reddedilmesi protesto edildi. Partinin ilçe binasında yapılan toplantıya çok sayıda kişi katıldı. 

HDP Tatvan İlçe Eşbaşkanı Burak Ballıoğlu, “Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olarak mesaj vermesini etik bulmayıp eleştirenler, gelip Tatvan’da kendi adaylarının pratiğine baksınlar” dedi.

'HDP, DEVLETLE YARIŞTI'

Tüm baskı ve yıldırma tutumlarına rağmen Tatvan halkının sokak sokak, mahalle mahalle seçim çalışmasını başarılı bir şekilde yaptığını söyleyen Ballıoğlu, şöyle konuştu: “Tatvan’da iki güç yarışmıştır. Partimiz HDP halkın fedakâr gayretleriyle çalışmalarını sürdürürken, AKP devletin bütün imkânlarını hukuksuzsa kullanarak eşit adil olmayan bir seçimin mimarı olmuştur. Yaşanan onca hukuksuzluğa, adaletsizliğe rağmen partimiz Tatvan seçiminde başarılı olmuş halk 'HDP' demiştir."

'ÇALDIRMAYACAĞIZ!'

Belediye seçimlerinde HDP’nin il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliğinde AKP’yi geride bırakıp çoğunluğu almayı başardığını aktaran Ballıoğlu, şöyle dedi: “Toplumun bütün kesimleri rahat olsun, hiç endişe etmesin, o belediyeden hiç kimse ama hiç kimse bir kuruş çalamayacak. Belediyeyi ranta ve hırsızlığa kapatıp halkın hizmetine açacağız. HDP’li meclis üyeleri üzerlerine düşeni yapacaktır."

Geçersiz sayılan 2 bin 276 oyun tekrardan sayılması için ilçe, il ve YSK’ye olmak üzere üç ayrı başvuruda bulunduklarını ancak yapılan tümünün reddedildiğini söyleyen Ballıoğlu, “Türkiye’nin birçok noktasında olmak üzere AKP-MHP  ittifakının sudan gerekçeler üreterek yapmış olduğu iki satırlık başvuruları kabul edip oyları yeniden sayan seçim kurulların partimizin haklı taleplerini reddetmesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun tarafsızlığını, bağımsızlığını ortadan kaldırmıştır ve  kurulu tartışmaların odağı haline getirmiştir" dedi.