Heftanin Eyalet Komutanlığı’ndan bilgilendirme

Heftanin Eyalet Komutanlığı, İşgalci Türk ordusunun bazı korucu ve kontraları kullanarak Kürdistan doğasını yok etmeye çalıştığını belirterek "faşist TC devletine yardım edenler güçlerimizin hedefi olacaktır" dedi.

Heftanin Eyalet Komutanlığı, halkı bilgilendirme amaçlı bir açıklama yaptı.

Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

“23 Ağustos 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal operasyonunda, güçlerimiz ile işgalciler arasındaki savaş devam etmektedir. İşgalci TC ordusu operasyon alanında ağaçları kesmeye çalışmakta ve Kürdistan doğasını yok ederek kendi üslerini yaptırmaya çalışmaktadır. Bu temelde işgalci TC devleti, korucular başta olmak üzere bazı kontra birlikleri operasyon alanına getirmekte ve ağaç kesimleri yapmaktadır. İşgalin sürdüğü alanlarda halen savaş devam etmekte ve bu savaş alanına farklı bahaneler ile girip Kürdistan doğasının güzelliklerine ve ormanlarına yönelik yapılan bu kesimler ağır suç teşkil etmektedir. Çevre halkımızın bu tür yönlendirmeli oyunlara gelmemeleri ve önemle dikkat etmeleri gerekmektedir.

Savaş alanında Kürdistan doğasını yok ederek güçlerimize karşı faaliyet yürüten kesimleri uyarıyor ve savaş alanında Kürdistan topraklarını işgal eden faşist TC devletine yardım edenler güçlerimizin hedefi olacaktır."