​​​​​​​HRE bir şehidin kimliğini açıkladı

HRE, Izet Şera adlı savaşçının 12 Ağustos’ta görevi başındayken geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 12 Ağustos’ta görevi başında şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıkladı.

HRE açıklamasına şunları kaydetti:

“Yoldaşımız Izet Şera, 12 Ağustos’ta görevi başındayken geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştü. Efrîn halkımızın devrim tarihinde özel bir yeri vardır, özgürlük mücadelemizde çok sayıda kadın ve erkeğini özgürlük yürüyüşüne kattı.

Efrîn halkımız zulüm ve baskıya hiçbir zaman boyun eğmedi. Soykırım ve katliamlara rağmen sessiz kalmayarak, devrimci bir duruş sergilediler. Efrîn’in Şera ilçesinden olan yoldaşımız Izet de direniş kültürüyle büyüdü. Yoldaşımız Izet’in direniş kültürüne katılımı halkımızı büyük ölçüde etkiledi. Özgürlük fikriyle kendisini daha fazla tanıdı ve bu çerçevede kendisini geliştirdi. Yoldaşımız yaşama katılımında emek sahibi, temiz yürekli ve mütevaziydi. Halkımızı ve toprağımızı savunma sorumluluğundan taviz vermedi, ömrünün son anına kadar da sorumluluğunu yerine getirdi.

Başta Efrînli gençlerimiz olmak üzere bütün Rojavalı gençlerimiz yoldaşımız Izet’in emeğine sahip çıkmalı, silahını yerde bırakmamalı. Biz de Şehit Izet’in yoldaşları olarak büyük amaçlarını gerçekleştireceğimiz sözünü yeniliyoruz. Şehidin ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyle;

Kod adı: Izet Şera

Adı soyadı: Ferîd Mûsilî

Anne adı: Remziye

Baba adı: Ehmed

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn Bölgesi, 12 Ağustos 2022”