Irkçı, katil ve kadın düşmanı MHP’linin başkanlığı düşürüldü

Adana’nın Kozan ilçesinde Cumhur İttifakı'ndan belediye başkanı seçilen ırkçı parti MHP’li Nihat Atlı’nın başkanlığı yapılan bir itiraz sonucunda düşürüldü.

Cumhur ittifakı kapsamında MHP’li adayı Nihat Atlı’nın başkanlığı, “seçilme yeterliliğine sahip olmadığı” gerekçesiyle Saadet Partisi İlçe Başkanı Muammer Özçelik ve İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk’ün İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz reddedilmişti.

Ancak Saadet Partisi'nin daha sonra İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz sonucu Atlı’nın başkanlığı düşürüldü. Alınan bu sonuç üzerine Saadet Partisi Genel Merkezi, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) seçimlerde ikinci olan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan’ın başkan olması yönünde talep bildirdi.

MHP Genel Merkezi de Atlı’nın başkanlığının düşürülmesinin ardından YSK nezdinde itirazda bulundu.

Atlı'nın, bir cinayetten 20 yıl ağır hapis cezası alırken, küçük yaşta kız çocuğu alıkoyma, yaralama, azmettirme, ruhsatsız tabanca, organize çete suçundan hapis cezası aldığı dosya Yargıtay’da bekliyor.

Irkçı, katil ve kadın düşmanı Atlı, Kozan'da yaptığı bir konuşmada “Arkamda Devlet Bahçeli var, biz iki parti, tek parti olduk. Partinin adına da Cumhur İttifakı dedik arkadaşlar” diyerek ırkçılığını iktidara dayandırmıştı. Bu ifadelerle de yetinmeyen Atlı, “Rabbim'in izniyle, bu Cumhur İttifakıyla, pazara kadar değil mezara kadar gideceğiz inşallah. Bu düşmanları da, bu memlekette yok edene kadar, kanımızın son damlasına kadar, mücadele verip, Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar" demişti.