Kaya: Bu cahiller sürüsünü tarihin çöplüğüne atacağız!

Halk, polis saldısına rağmen Bahçelievler İlçe binası önünde bir araya geldi. HDP Milletvekili Hüda Kaya, “AKP miadını doldurdu. İnançlara, insanlara, özgürlüklere, emeğe, adalete en büyük ihaneti yapan bu saltanatı tarihin çöplüğüne atacağız” dedi.

Bahçelievler İlçe binalarına  yönelik gerçekleşen saldırıyı Şirinevler Meydanı’nda protesto etmek isteyen HDP İstanbul İl Örgütü’ne polis saldırdı.

 Açıklamadan saatler öncesinde HDP ilçe binasının önünü ve tüm çevreyi ablukaya alan polisler, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Ferhat Encü katılımıyla gerçekleştirilmek istenilen açıklamayı kaymakam yasağını gerekçe göstererek engellemeye çalıştı.

Bu keyfi uygulamayı sloganlar eşliğinde protesto eden kitlenin etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alındı.

Ablukayı aşarak HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’ne doğru yürüyüşe geçen kitleye polis saldırdı. Kitleyi çembere alan polisler, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına aldı.

‘HDP ASLA GERİ ADIM ATMAYACAK!’

Tüm engellemelere rağmen saldırıya uğrayan ilçe binaları önünde açıklama yapan HDP İstanbul İl Örgütü, faşizme boyun eğmeyeceklerini bir kez daha vurguladı.

Katledilen Deniz Poyraz’ın fotoğrafının taşındığı açıklamada, “ HDP’ye yönelik saldırıları kınıyoruz. Faşizme karşı omuz omuza”, “ HDP’yi savunmak, halkı savunmaktır” yazılı pankartlar açıldı.

Burada ilk konuşma HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü tarafından yapıldı. Polis saldırısına tepki göstererek sözlerine başlayan Encü, bugün Şirinevler Meydanı’nda yapmak istedikleri açıklamanın hukuksuzca engellendiğini vurguladı.

Saldırının daha açıklama yapmadan gerçekleştirildiğini belirten Encü, “ Arkadaşlarımız gözaltına alındı. Onları gözaltına alanlara ve emiri verenlere bu hukuksuzluğa geçit verenlere şunu söylüyoruz; HDP gözaltılarla tükenmeyecek, mücadelesinden vazgeçmeyecek, asla geri adım atmayacak. Arkadaşlarımız katlederek mücadelemizden geri adım attıramayacaksınız. HDP bu ülkede adaleti, hakikati birlikte yaşamı savunan bir partidir. Bu partiye saygı göstereceksiniz. Sizi tarihin çöpüne atacağız” dedi.

‘AKP MİLADINI DOLDURDU!’

HDP Milletvekili Hüda Kaya, bugün tüm engellemelere rağmen yine bir direnç gününde bir araya geldiklerini vurguladı. Polis saldırısını protesto eden Kaya, İçişleri Bakanı Soylu’ya şöyle seslendi: “Halkın  vergileri, emekleri ile maaşlarını alan güvenlik memurları  halkımızın  sesini boğmak ve kapılara hapsetmek isteyenlere şunları söylüyorum; AKP miladini doldurdu, çürüdü, bitti. Hiç öyle kafa sallamayın; zannetmeyin ki o sırtınızı dayadığınız bu saltanat kalacak. Çaldıklarıyla, ihanetleriyle , bu ülkeye yaptıkları en büyük zulümlerle defolup gidecekler. Hepsini göndereceğiz. Hepsi yargılanacak. Bu saltanat sürecek hiç sanmayın. Bugünün yarını var ve siz o yarınlarda olmayacaksınız.”

‘CAHİLLERİN BABALARI BUNLAR’

Bahçelievler İlçe Örgütleri’ne saldırının Deniz Poyraz’ın katledilme davasından bir gün önce yaşanmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Kaya, bu saldırıyla AKP zihniyetinin kendini tekrar gösterdiğini belirtti.

Zalim AKP saltanatının katliamdan, kandan, nefretten, kötülükten beslendiğini kaydeden Kaya, halkın sağduyusunun yeni bir katliama izin verilmediğini söyledi.

DİYADER alimlerinin hedef gösterilmesine de tepki gösteren Kaya, “Din Alimler bu ülkede tutuklandılar, ev hapsine alındılar ve utanmadan bu zalim iktidarın başındakiler din alimleri bölücü ilan ettiler. Niye mi? Kürtçe hutbe ve mevlit okumuşlar diye. Allah’ın dili sadece Türkçe mi cahiller, görgüsüzler, zalimler? Kendine dinci diyenler hiç mi Kuran okumuyorsunuz ? Bütün dinler ve renkler Allah’ın ayetidir. Siz bir dili yasaklayıp, diğer bir dili dayatamazsınız. Bu Allah’ın kitabına, ayetine karşı savaş açmaktır. AKP tam da bunu yapmaktadır, kötülüğün merkezi olmuştur, inançlara zulmün merkezi olmuştur. İnançlara, insanlara, özgürlüklere, emeğe , adalete en büyük ihaneti yapan bu saltanatı tarihin çöplüğüne atacağız. Bir de utanmadan, ‘ Bize bunları Allah yaptırıyor’ diyorlar utanmaz ahlaksızlar! İşte bugünün cahillerinin babaları bunlardır. Bu cahiller sürüsünü tarihin çöpüne atacağız. Hiçbir katliamı unutmayacağız ve kadınlar olarak intikam alacağız” dedi.

‘GÖLGE ETMEYİN YETER!’

HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, HDP’nin 6 milyon oy almış bir parti olduğunu hatırlatarak, “ Partimize Haziran seçimlerinden beri çeşitli saldırılar düzenleniyor. Ve en son biliyorsunuz İzmir il binamızda Deniz Poyraz yoldaşımızı göz göre göre , kolluğun denetimi altında katledildi. Aynı saldırı Bahçelievler İlçe binamıza yapılmak istendi. Yüzlerce polis tarafından gözetim altında olan ilçe binamıza ellini kolunu sallayarak bir saldırgan girme cesaretini buluyor. Bu cesareti nereden mi alıyor? Bu cesareti iktidarın söylemelerden alıyor. Kolluğun bizi korumasına gerek yok gölge etmeyin yeter” diye konuştu.

HDP bileşenlerin teker teker söz alıp faşizme karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulunduğu açıklama, “HDP umuttur, umut dimdik ayakta”, “ Jin jiyan azadî”, “ Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla sona erdi.