Kayıp yakınlarının adalet arayışı devam ediyor

İHD ve kayıp yakınları, devlet güçleri tarafından katledilen ve kaybedilenlerin akıbetinin ortaya çıkarılması için başlattıkları eylemlerine bu hafta da devam etti.

İHD ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" talepli eylemlerinin 808’inci haftasında Koşuyolu Parkı’nda toplandı. Açıklamada, yaşamını yitiren ve gözaltında kaybettirilenlerin fotoğrafları taşındı. İHD Bölge Temsilcisi Tahir Saçaklı, 3 Ağustos Ezîdî Katliamı’nın 10’uncu yıl dönümünü hatırlatarak, bu katliamların hesabının sorulmasını talep etti.

Amed’teki eylemde, 1993’te kontralar tarafından katledilen Muhyettin Taştekin’in oğlu Nihat Taştekin, babasının infazı sonrası yargı sürecinin yaşanmadığını anlattı.

Êlih’te, İHD ve kayıp yakınları, eylemlerinin 644’üncü haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eylemde,Resul Saçan’ın 1994’te kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Resul Saçan’ın akıbeti soruldu.

İHD Colemêrg Şubesi ve kayıp yakınları, "kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla eylemlerinin 134’üncü haftasında Gever ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Eylemde, 2000 yılında Gever’de yaşanan patlama sonucu ölen 7 yaşındaki Sibel Şedal’ın akıbeti sorgulandı. Eylemde, dönemin valisinin aileye şikayetçi olmamaları için baskı yaptığı ifade edildi.

İHD İzmir Şubesi de  “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eylemini Konak eski Sümerbank önünde yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, “Kayıplar vicdandır, sahip çık" ve "Failler belli kayıplar nerede" pankartları taşındı. İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Caner Canlı, bu hafta 1993 yılında katledilen Özgür Gündem gazetesi Bitlis muhabiri Ferhat Tepe'nin hikayesini anlattı.