KCDK-E: Avrupa terörist Erdoğan'ı durdurmalı!

3 kişinin yaşamını yitirdiği Nice kentindeki saldırıya ilişkin açıklama yapan KCDK-E, "Bu terör saldırıların emrini Erdoğan veriyor", Avrupa'yı "terörist Erdoğan'ı durdurmaya" çağırdı.

Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi’nde bıçaklı bir saldırı meydana geldi. KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 3 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve onun barbara çetelerinin Avrupa’nın birçok merkezinde masum insanları hedefleyen çeşitli terör eylemleriyle katlettiğini belirten KCDK-E, DAİŞ çetelerinin taşeronluğunda gerçekleştirilen bu saldırılarda yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Erdoğan'ın Avrupa devletlerine ve halklarına korku yayarak, terör eylemleriyle şantaj yaparak güç olmak, işgal ve soykırımlarına yasal zemin sağlamak istediğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Avrupa halklarını ve devletleri onlarca kez duyarlı olmaya ve faşist diktatör Erdoğan’a taviz vermemeye, yaptırım yapmaya çağırdık. Açıklamalarda diktatör Erdoğan'ın insanlığın düşmanı bir halk düşmanı olduğunu vurguladık.

Daha geçen hafta Fransa'da bir öğretmenin öldürülmesi olayının tartışmaları bitmeden, Fransa'nın Nice’deki Notre Dame Kilisesi’nin önünde 2'si kadın olmak üzere 3 Fransa vatandaşı yapılan barbar terör saldırısı sonucu hayatını kaybedişi hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Yine diktatör Erdoğan’ın eliyle Fransa'nın Lyon kentinde sokaklara dökülen faşist çetelerin Ermeni halkına karşı linç saldırıları benzer bir terör eylemidir. Erdoğan tüm bu terör saldırılarının emrini verendir. Türk konsoloslukları ve kurumları üzerinden bu eylemler planlanmakta ve hayata geçirilmektedir."

21. YÜZYILIN HİTLER'İ ERDOĞAN'I DURDURMAK İNSANLIĞIN GÖREVİDİR

Kürt halkına yönelik katliamlar karşısında tavır ve tutum göstermekte sessiz kalan Avrupa devletlerinin biran önce gerçekleri görmesi gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Avrupa'nın Erdoğan’ı uluslararası arenada mahkum ederek kendi halklarının başına gelecek katliam ve terör eylemlerinden korumaları gerekmektedir.

2. Dünya savaşının derin acılarını, izlerini halen belleklerinde yaşayan Avrupa halkları terörist Erdoğan’ı durdurmak için harekete geçmelidir. 21. yüzyılın Hitler'i olan Erdoğan’ı durdurmak tüm insanlığın görevidir.

KCDK-E olarak insanlığa, Avrupa halklarına, Avrupa devletlerine ve duyarlı herkese çağrı yapıyoruz; Terörist Erdoğan durdurulmalıdır. Yeni katliam ve terör saldırılarının önüne geçmek için halkları birleşik mücadele etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve halklara sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz."

CDK-F: BARBARCA SALDIRIYI KINIYORUZ

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) de Nice'teki saldırıyı kınayarak, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Nice kenti, üç kişinin yaşamını yitirdiği cihatçı bir saldırıya maruz kaldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa’ya yönelik İslamcı ve nefret söylemlerini yaydığı bir dönemde meydana gelen bu barbarca saldırıyı kınıyoruz. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Aileler ve Nice halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu bildiriyoruz.

Cihatçı terörizme ve faşizme karşı hepimiz birlik olalım."