Kerboran Belediyesi ‘büyük kötülüğü’ şiddetle kınadı

DEM Partili Kerboran Belediyesi, Kürtçe uyarı trafik yazılarının silinmesine sert tepki göstererek, “Bu büyük kötülüğü şiddetle kınıyoruz” dedi.

Diğer birçok Kürt kentinde olduğu gibi Mêrdîn’in Kerboran (Dargeçit) ilçesinde de gece saatlerinde yaya yollarındaki  “Peşî Peya (Önce Yaya)" uyarı yazıları polis eşliğinde silindi. 

Kerboran Belediye Eşbaşkanları Asya Gezer ve Aziz Ramazan Akın, yaptıkları yazılı açıklamada, yazıların silinmesini şiddetle kınadı. 

Açıklamada şunlar belirtildi: "Kürt diline yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kerboran Belediyesi olarak Kerboran'da kazaların önlenmesi amacıyla Kürtçe yazdığımız ‘Pêşî Peya (Önce Yaya)’ uyarıları ırkçı saldırılara maruz kaldı. Bizler Belediye Eşbaşkanları olarak bu büyük kötülüğü şiddetle kınıyoruz. Halkımızın isteği doğrultusunda belediyemizde, dükkanlarımızda, pazaryerlerimizde, evlerimizde, parklarımızda, sokak ve mahallelerimizde, Kerboran içinde ve dışında, köylerimizde Kürtçe konuşacağız. Kerboran için çalışacağımıza söz verdik."