Kobanê Davası: Mahkeme, IŞİD katliam yapmamış gibi davranıyor

Avukat Kenan Maçoğlu, "Mütalaada her şey var ama IŞİD yok. IŞİD saldırıları, katliamları hiç yapmamış gibi hazırlanmış" dedi.

Son yıllarda Kobanê Davası’nın seçim malzemesi olarak kullanıldığını belirten Av. Kenan Maçoğlu  “Yerel seçimler var. Yerel seçimler öncesinde yine bu dosyayı konuşacak, siyasi partileri mahkum etmeye çalışacaklar” dedi.

18’i tutsak 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 31’inci duruşmasının 2’nci oturumu, Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsünde bulunan Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sincan Cezaevi'ndeki siyasetçiler, duruşmada bulunurken, Ankara dışındaki cezaevlerindeki siyasetçiler ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mûş, Êlih, Semsûr, Wan baro başkanları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları da duruşmaya katıldı.

Avukat Kenan Maçoğlu, savcının mütalaa hazırlarken maddi gerçekliği araştırmanın yanı sıra, davayı yeni kariyerine giden sürecin zirvesi olarak gördüğünü belirtti. "2018 seçimlerinden beri Cumhurbaşkanının seçim söylemleri 6-8 Ekim üzerine, bu dosya ile kuruldu. ‘Selo’ya idam’ sloganlarıyla kitlesini coşkuya getirdi. Yerel seçimler var. Yerel seçimler öncesinde yine bu dosyayı konuşacak, siyasi partileri mahkum etmeye çalışacaklar. Siz sadece görüntüyü kurtarıyorsunuz" vurgularında bulunan Maçoğlu, "Mütalaada her şey var ama IŞİD yok. IŞİD saldırıları, katliamları hiç yapmamış gibi hazırlanmış" diye ekledi.

Duruşma 8 Eylül’e ertelendi.