Kobanê sınırında KDP protesto edildi, cenazeler istendi

Kobanê sınırında bir araya gelen Urfa ve Amed Barış Anneleri Meclisleri, cenazelerini almak için nöbet tutan ailelere destek verdi, KDP'yi protesto etti.

Türk devletinin işgalci sınır ötesi operasyonunda yer alan Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) bağlı silahlı özel güçlerin, Federal Kürdistan Bölgesi'nin Xelîfan bölgesinde 28-29 Ağustos'ta kurduğu pusuda, 5 HPG’li şehit düştü, biri yaralı iki HPG’li sağ kaldı. HPG’lilerin cenazelerini alıkoyan KDP güçleri, 87 gündür cenazeleri ailelere vermiyor.

KDP'YE: ARTIK YETER!

Cenazelerin verilmesi talebiyle Şehit Aileleri Meclisi'nin Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlattığı nöbet eylemi 50. gününde devam ederken, Urfa ve Amed Barış Anneleri Meclisi üyeleri Kobanê sınırında eylem yaptı. Suruç ilçesinin Kobanê sınırındaki Kobanê (Murşitpınar) Mahallesi'nde yapılan eylemde anneler,  "Zarokên parastvanên gelê xwe ne bêxwedîne destên xweyen qirej ji ser zarokên me rakin" pankartını açtı.

Barış Anneleri adına konuşan Hadle Oğur, Sêmelka'da nöbet tutan annelere destek amaçlı Kobanê sınırında bir araya geldiklerini söyledi. Oğur, "KDP'ye artık yeter diyoruz. Annelere çocuklarının cenazelerini verin. Biz annelerin arkasındayız. Biz hepimiz Kürdüz, elinizi bu Kürt kanından çekin" dedi.

HDP Urfa Milletvekili Sürücü ise 25 Kasım haftasında olduklarını hatırlatarak, "Her alanda kadına dönük saldırılar devam ediyor. Anneler de bu saldırılara maruz kalıyorlar. Kürt anneleri çocuklarının cenazeleri için Sêmelka Kapısı'nda nöbet tutuyor. Çocuklarının cenazelerini istiyor" dedi.

'ELİNİZİ KÜRT ÇOCUKLARININ KANINDAN ÇEKİN!'

Barzani Ailesi ve KDP yönetimine çağrıda bulunan Sürücü, Kürt düşmanlığı politikasını bir an önce bırakmalarını istedi. Sürücü, "Elinizi Kürt çocuklarının kanından artık çekin. Yüzsüz bir şekilde tarihe isminizi yazdırmayın. Çocuklarının cenazelerini annelerine teslim edin. Mürşitpınar kapısından diyoruz ki kadınların öncülüğünde bu düzeni, bu sistemi değiştireceğiz. Geçmişten aldığımız güçle kazanacağız. Yaşasın ulusal birlik" dedi.