GÖRÜNTÜLÜ

Koma Amara’dan şehit Hêvî Gabar anısına şarkı

Koma Amara, 26 Temmuz 2020 yılında geçirdiği ağır rahatsızlıktan dolayı şehit olan Hêvi Gabar’ın anısına ‘Hêviyam’ adlı yeni bir şarkı hazırladı.

ŞEHİT HÊVÎ GABAR

Koma Amara şehit Hêvî Gabar’ın (Gülistan Aksoy)anısına ‘Hêviyam’ adlı bir şarkı hazırladı. Hêvî Gabar’ın şehadetinin 4. yıldönümü vesilesiyle hazırlanan şarkının sözleri Fırat Baran ve Pelşîn Munzûr, müziği ise Pelşîn Munzûr’a ait.


Şarkının miksaj ve aranjesini yapan Koma Amara üyesi Xwezan Harûn, şehit Hêvî Gabar’ın anısını yaşatmak için bu şarkıyı yaptıklarını belirterek, “Heval Hêvî 2015 yılında Serêkaniyê savaşında maalesef ağır yaralanıyor. Tedavi olmak için de Avrupa’ya geçiyor. Heval Hêvî Avrupa’da çok yabancılık çekiyor, orada tanıdığı arkadaşlar da vardı ama son nefesine kadar Kurdistan dağlarında yoldaşlarının yanında oturup bir çay içmek, mücadelesini sürdürmek istemişti. Ama maalesef Avrupa’da bu hasretle yaşamını yitirdi. Heval Hêvî’nin şehadetini dile getirdiğimde, düşündüğümde zorlanıyorum çünkü zamansız bir şekilde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanmıştı ama yine de iyileşip ülkesinin dağlarına dönme umudu vardı fakat bu gerçekleşmedi.


Heval Hêvî’nin anısına heval Fırat Baran ve Koma Amara birlikte şehitlerimize olan borcumuzu ödemek için bir şarkı yapmak istedik. Heval Hêvî ve bu devrim için canlarıyla bedel ödeyen arkadaşlar için ne yaparsak eksik kalır fakat anılarını yaşatmak istedik. Heval Hêvî’nin şehadetinin 4. yılında onun adına bir şarkı yapmak istedik. Bu temelde bir kez daha heval Hêvî’yi ve canlarını feda eden arkadaşları saygıyla anıyoruz. Bu şarkıyı heval Hêvî’ye, şehit arkadaşlara, mücadele eden tüm yoldaşlarımıza ve halkımıza armağan ediyoruz. Koma Amara olarak bir kez daha şehit arkadaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.