Kürt gençleri Strasbourg eylemini güçlendirmeye çağırdı

Devrimci Gençler Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger), Strasbourg’da Fransız polisinin gözaltına aldığı eylemcilerin derhal serbest bırakılasını isterken, Kürtleri de Öcalan için yapılan eylemi güçlendirmeye çağırdı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri, Strasbourg’da bulunan Avrupa Parlamentosu binasına girerek Kürt Halk Önderi Abdullh Öcalan’a uygulanan tecrit işkencesini protesto etti. Bina içinde sivil itaatsizlik eylemi yapan gençler, PKK bayrağının yansıra üzerinde “Tevgera Ciwanên Şoreşger-Bordeaux” yazılı bir pankart açtı.

Gençlerin binada eylem yaptığı sırada, Fransız polisi dışarıdaki kalabalık kitleye gaz bombaları ile saldırdı. Polis saldırısında bir çok kişi yaralanırken, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger yaptığı yazılı açıklamada, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Biz bugün Kürt gençleri olarak Rêber Apo’ya uygulanan insanlık dışı tecridi ve CPT’nin Rêber Apo’ya uygulanan bu tecrit işkencesine görmezden gelip, samimiyetsiz davranmasını protesto etmek için Strasbourg’a geldik. Eyleme katılan ve Fransız polisinin saldırılarına karşı kararlı bir duruş sergileyen tüm Kürdistanlıları kutluyoruz. Direnişinizi selamlıyoruz. Rêber Apo’nun fiziksel özgürlüğünü sağlayana kadar eylemlerimize aralıksız devam edeceğiz. Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar burada, Strasbourg’da eylemimiz sürecek. Tüm Kürdistanlıları bize destek olmaya, Strasbourg’a çağırıyoruz.”