Livorno’da Heyva Sor gecesi

İtalya'nın Livorno şehrinde Mezzaluna Rossa Kurdistan (Heyva Sor) tarafından gerçekleştirilen bir etkinlikte İtalyan dostlar ile Kürtler bir araya geldi.

İtalya'da Güney Kürdistan başta olmak üzere Kürdistan'ın bir çok şehrine yardım sağlayan Heyva-Sor'un İtalya şubesi dün gece kendi merkezi bulunan Livorno şehrinde, yüzlerce kişinin katılımıyla yılsonu raporu sundu ve önümüzdeki yıllarda yapılacak projelerin slayt gösterimi yapıldı.

Geceye yaptığı karikatürlerle sık sık gündeme gelen Zerocalcare, Livorno belediye başkanı Luca Salvetti, PYD (Suriye Demokratik Birlik Partisi) genel kurul üyesi ve aynı zamanda Avrupa uluslararası ilişkiler sorumlusu Dara Ahmad, Livorno Emniyet müdürü Roberto Massucci, Yabancılar dairesi başkanı Claudio Cappelli, Livorno Valdese kilisesi papazı Daniele Bouchard, Rojava sağlık bakanı temsilcisi Ciwan Mustafa, Kürdistan gezisini fotoğraflayan Giacomo Sini, ve moderatör Melania Carnevali katıldı.

Geceye katılım sağlayanların ortak mesajı; Kürdistan'da katliamların son bulması, yapılan yatırımların artması gerektiği, uluslararası komisyonların raporlarının dikkate alınması oldu.

Gece, Kürdistan ve İtalyan halkı ile kaynaşma amaçlı yapılan yemek ve Kürdistan'ın sevilen sanatçısı Seyda Perinçek konseri ile son buldu.