Maraş'ta tutsaklara her gün gardiyan saldırısı!

Maraş Cezaevinde açlık grevinde olan tutsaklara gardiyanlar tarafından saldırıldığı öğrenildi. Tutsaklar, ailelerini arayarak, "Her an ölüm olabilir" uyarısında bulundu.

Kayseri Bünyan T Tipi Kapalı Cezaevi'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin son bulması için 1 Mart'tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Aziz Yalçın, Özkan Kart, Ramazan Sebuktekin, Hacı Sincar, Ali Delabak, Ali Emirhani ve Hikmet Çalakan, 10 Mart’ta Maraş Türkoğlu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Sevk sırasında askerlerce darp edilen tutsaklara, Maraş Cezaevi girişinde çıplak arama dayatıldı. Tutsakların kabul etmemesi üzerine gardiyanların, zor kullanarak tutsakların elbiselerini çıkarttığı ve darp ettiği aktarıldı. 

‘HER AN ÖLÜM YAŞANABİLİR!'

Haftalık telefon görüşünde ailesine yaşadıklarını anlatan tutsak Aziz Yalçın, tek kişilik hücrelerde kaldıklarını ve günde iki kez gardiyanlar tarafından darp edildiklerini söyledi. Gerekli vitaminlerin de kendilerine verilmediğini anlatan Yalçın, darp sonucu sağlık durumlarının kötü olduğunu ve her an bir ölümün yaşanabileceğini ifade etti. Cezaevine acilen bir heyetin gelmesini isteyen Yalçın, demokratik kamuoyuna da duyarlılık çağrısı yaptı.