MKP ve TKP-ML öncülüğünde Kaypakkaya anıldı

MKP ve TKP-ML öncülüğünde İbrahim Kaypakkaya anısına askeri tören düzenlendi.

MKP ve TKP-ML, Ortadoğu topraklarında İbrahim Kaypakkaya anısına askeri bir tören gerçekleştirdi. Törene DKP/BÖG, MLKP, TKEP/L, DKP-Birlik ve THKP-C/MLSPB katıldı.

Etkinlik, askeri tören ve Kaypakkaya şahsında saygı duruşu ile başladı. İlk olarak MKP ve TKP-ML adına Türkçe kaleme alınan açıklamayı okuyan Meral Berna'nın ardından Şehit Nubar Ozanyan Ermeni Tabur Komutanı Manuel Demir ortak açıklamanın Arapçasını okudu.

MKP ve TKP-ML adına hazırlanan açıklamada, "50 yıllık direniş ve mücadele geleneğimiz önder yoldaşımızın çizdiği güzergahta ilerleyerek zaferi kesin kılacaktır. Şimdi kazanma zamanıdır. Biz kazanacağız" mesajı verildi.

DKP/BÖG adına Tufan Pir Keleş de ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.

MLKP adına ise "İbrahim Kaypakkaya'yı anmak işgale, sömürgeciliğe ve zulme karşı direnmektir. Bugün Rojava devrimine, Kürt Özgürlük Mücadelesine, Türkiye'de İşçi Sınıfına karşı saldırılar söz konusu olduğunda birer İbrahim, Ferhat, Dörtler, Mahir, Deniz olarak direneceğiz" denildi.

THKP-C/ MLSPB adına Hüseyin Cevahir, “Zafere kadar savaş” mesajını verdi.

DKP/Birlik mesajında da "Türkiye burjuvazisi, bugüne kadar Türkiye'de, Kürdistan'da on binlere varan devrimciyi katletti ama devrim mücadelesini durdurmak bir yana Kürdistan'da milyonları saran ateşi harladı, Türkiye tarafında devrim ateşinin kıvılcımlarını yok edemedi” diye kaydedildi.