MLKP MK, Sinan Güneş’i andı

MLKP üyesi, FESK Karadeniz Kır Birliği savaşçısı Sinan Güneş’in şehadetine ilişkin açıklama yapan MLKP MK, “Sefkan Bulut yoldaş, bir partili militan, bir komünist gerilla olarak, Rojava ve Serhat’ta, sözlerindeki yalınlık ve coşkuyla savaştı” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MLKP Merkez Komitesi (MK) şunları belirtti: “Partimizin üyesi, FESK Karadeniz Kır Birliği savaşçısı Sinan Güneş, parti adıyla, Sefkan Bulut yoldaş, Taylan Kutlar, Hıdır Çallı, Ozan Sökmen ve Fırat Şeran yoldaşlardan devraldığı bayrağı Karadeniz’de dalgalandırmaya giderken, 29 Nisan’da, HPG’den yoldaşlarıyla birlikte Kars Kağızman’da faşist sömürgeciliğin hava saldırısında ölümsüzleşti. 

Türk halkımızın, Alevi inancından emekçilerin ve işçi sınıfımızın onurlu, baş eğmez evlatlarından Sefkan Bulut yoldaş, geride kalan dönemde Serhat HBDH saflarında faşist şeflik rejimine ve sömürgeciliğe karşı coşkulu bir savaşım yürüttü. HBDH’nin düşmana ağır darbeler vurduğu çok sayıda eylemde yer aldı.

O, 17 Mart 1992’de, Tokat’ta, Kızıldere’ye bağlı Kuruseki köyünde doğdu. Yoksulluk, ailesini İstanbul’a taşınmaya mecbur etti. Sinan yoldaş da ilköğretimden sonra 16 yaşında ailesinin yanına İstanbul’a geldi. Kavgaya meslek lisesinde öğrenci olduğu dönemde atıldı, 2010’dan itibaren örgütlü mücadele yürüttü. Meslek lisesi sonrası, taksi şoförlüğü yaptı, kısa sürelerle deri ve metal iş kollarında çalıştı. Örgütlü olduğu kolektifte yaşanan Rojava devrimiyle ilişkileniş tartışmaları, Sefkan yoldaşın 2014 sonlarında MLKP saflarına katılmasıyla sonuçlandı. Yaşamının bu yeni döneminde, İkitelli’de kitleler içinde parti çalışması yürüttü, milis faaliyetinde yer aldı. 20 Temmuz 2015’teki Suruç katliamının yarattığı derin acıyı güçlü bir öfkeye dönüştürerek, profesyonel devrimcilik adımını attı. Bu onun faşizme cevabıydı. 2016 baharında Rojava’ya gitme, partinin politik askeri cephesinde görev üslenme talebinde bulundu. Rojava’daki mücadelenin ardından FESK Karadeniz Kır Birliği gerillası olarak görev üslendi. HBDH’nin Serhat ve Karadeniz birliklerinde yer almak üzere harekete geçti.

‘Geçmişten bugüne ölüme korkusuzca yürüyenlerin, idam sehpalarına kendisi tekme atan Denizlerin, Kızıldere'de devrimci yoldaşlık ruhuyla biz buraya ‘dönmeye değil, ölmeye geldik’ diyen Mahirlerin, Amed zindanında direnerek işkencelerde şehit düşen İbrahimlerin, Mazlumların ve 2015 yılı aralık ayında düşman saldırısına üssü savunarak karşılık veren Berçem ve Ekin komutanlarımızın şiarıyla, aynı kararlılıkla dövüşmeye hazırım’ sözleriyle feda ruhunu, devrimci berraklığını ifade eden  Sefkan Bulut yoldaş, yeni görev alanına gidiş mektubunda, ‘Son olarak doğup büyüdüğüm ve yıllar önce ayrıldığım topraklara bir gerilla olarak gidecek olmanın verdiği heyecanı da belirtmeden geçmek istemiyorum. Mahirlerin silahını bugün şehit düştüğü toprakların bir genci olarak kaldırma onurunu yaşadığımı söylemem gerekir. Amacımız tüm Türkiye’yi, Kürdistan’ı ve Ortadoğu’yu ateş topuna çevirerek devrim yangınını yaymak. Ve amacımıza ulaşana kadar mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir’ diyordu.

Sefkan Bulut yoldaş, bir partili militan, bir komünist gerilla olarak, Rojava ve Serhat’ta, sözlerindeki yalınlık ve coşkuyla savaştı. Doğup büyüdüğü topraklara aynı ferahlıkla, aynı inançla, aynı kararlılıkla yürüdü.

Faşist şeflik rejiminin ve sömürgeciliğin ele başlarına, düzenin efendilerine ve tüm katiller sürüsüne bir kez daha söylüyoruz: Gerillayı durduramazsınız. Özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin, kadın devrimi savaşımının ateşini söndüremez, büyümesini ve zafere yürümesini engelleyemezsiniz. Döktüğünüz her damla kanın, kırdığınız her mezar taşının, faşist terör uyguladığınız her çocuğun, her iş cinayetinin, her kadın cinayetinin, zindanlardaki ve sokaklardaki her zulmünüzün hesabını vereceksiniz.

İstanbul işçi sınıfını, gençleri, kadınları, Alevileri, antişoven ve antikapitalist Müslüman emekçileri, tüm fakirleri ve ezilenleri Sinan Güneş yoldaşın uğurlamasına katılmaya, sömürüye, yoksulluğa, işsizliğe, faşist devlet terörüne ve sömürgeci zulme öfkelerini haykırmaya çağırıyoruz.”