Nöbet eyleminde halaylı protesto

İrade gaspına karşı İstanbul’da tutulan nöbet eyleminde halaya duran kitle, Kürt diline ve kültürüne yönelik saldırıları protesto etti.

İRADE GASPINA KARŞI İSTANBUL'DA NÖBET

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı İstanbul Beyoğlu’nda başlattığı nöbet eylemi 48’inci gününde devam etti.

“Kayyum defol” yazılı tişörtler giyen eylemciler, "Diren Hakkari, İstanbul seninle" yazılı pankart açarak, “Bijî berxwedana Colêmergê”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın halkların kardeşliği” , “Kurdistan faşizme mezar olacak” sloganlarını attı.

Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde “Kayyum defol” dövizlerinin taşındığı nöbete, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) temsilcileri, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin (SYKP) yanı sıra çok sayıda halk katıldı. 

DEM Parti Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sadık Yılmaz, halay tutuklamalarının kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bir algı operasyonu olduğunu vurguladı.  Halay çekmenin dahi yasaklanmaya çalışıldığını belirten Yılmaz, AKP-MHP iktidarının hem kayyum politikalarını hem de sürdürdüğü saldırı politikalarına karşı birleşerek mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından eylemciler, Kürt kültürüne düşmanlığı halay çekerek protesto etti. Büyük bir coşkuyla halaya duran kitle, zılgıt, alkış ve sloganlarla nöbet eylemlerini sonlandırdı.