Patnos Hapishanesinde 3 kadın tutsağa ‘domuz bağı’ işkencesi!

Patnos L Tipi Kapalı Hapishanesinde erkek gardiyanlar, Mizgin Kayıtbey, Lale Kabişen ve Nazlıcan Barışer isimli tutsakları “domuz bağıyla” bağlayıp bekletme odasında 4 saat boyunca bekletti.

Patnos L Tipi Kapalı Hapishanesinde tutulan siyasi tutsak Mizgin Kayıtbey, Lale Kabişen ve Nazlıcan Barışer, 31 Ağustos’taki sayıma erkek gardiyanların gelmesine itiraz etti. Tutsaklar, kadınların özel yaşamlarının olduğu alana erkeklerin giremeyeceğini belirtti. Olaydan bir gün sonra savcılıkla görüşmek isteyen kadınların talepleri reddedildi. Olayı protesto etmek için kapıya vurmak suretiyle eylem yapan kadınları yaklaşık 40 kişilik gardiyan grubu, 40 dakika boyunca darp etti. Edinilen bilgilere göre tutsaklar, 4 saat boyunca “domuz bağıyla” bağlanıp bekletme odasında bekletildi.

MÜDÜRDEN KADINLARA TEHDİT

Kadınların işkenceyle bekletildiği 4 saat boyunca hapishane yönetimin 1., 2. ve 3’üncü müdürleri de kadınların başında bekledi. Aktarılan bilgilere göre cezaevi birinci müdürü kadınları, “Siz misiniz buradaki sorunları dışarıya aktaran, sorunları dışarıya aktarırsanız durumunuz böyle olur" diyerek işkence ve kötü muamele tehdidinde bulundu.

HASTANE SEVKİ SIRASINDA İŞKENCE DEVAM ETTİ

Söz konusu kadın tutsakların hastaneye götürülürken cezaevi ring araçlarına kadar saçlarından sürüklendiği ve ters kelepçe ile hastaneye götürüldüğü aktarıldı. Tutukluların aktarımına göre, hastanede üstün körü bir muayene sonucu hapishaneye geri götürülmüş, tutsaklara herhangi bir eylem yapmamaları tehdidinde bulunulmuş.

SALDIRIYI PROTESTO EDEN ERKEK TUTSAKLARA SORUŞTURMA

Kadın tutsaklara yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla erkek tutsakların kapılara vurduğu ve tüm erkek tutsaklara da 4 ayrı disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

‘İŞKENCE GÖZLE GÖRÜLÜYOR’

Kadınları hapiste ziyaret eden avukatın aktarımlarına göre, tutsakların vücutlarının birçok yerinde darp ve şiddet görüntüsü çıplak gözle görülecek boyutta.