PKK’li 20 tutsak nereye götürüldü?

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK’li 20 tutsak sabah karşı yapılan baskınla sürgün edildi.

Hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde PKK’li tutsaklara toplu sürgün yapıldı. 6 Kasım sabaha karşı askerler eşliğinde koğuşlara baskın düzenleyen gardiyanlar, 20 tutsağın sürgün kararı olduğunu bildirerek, apar topar koğuşlardan çıkardı. Kişisel eşyalarını bile almalarına izin vermeden koğuştan çıkarılan tutsakların, aileleri ve avukatlarına haber verilmeden nereye sürgün edildiği de öğrenilemedi.

Sürgün edilen tutsakların bir kısmının isimleri şöyle: Hüseyin Bilecan, Mehmet Sait Kulu, Sami Geylan, Yücel Çelik, Mesut Pehlivan, Yavuz Kardaşlar, Bülent Öztürk, Ferhat Önder, Gökan Polat, Mustafa Çelik, Ali Kurt, İmam Çelik Demir, Hamza Bayram, Abdullatif Sönmez.

Sürgün edilen tutsaklardan İman Çelik Demir ise ağır hasta olduğu için Adli Tip Kurumu tarafından “Cezaevinde kalamaz” raporu olmasına rağmen cezaevinde tutuluyordu.

Öte yandan haftada bir gardiyan ve askerler tarafından koğuşlara baskın yapılan cezaevinde, tutsakların okudukları kitaplara ve tuttukları notlara el konularak, tutsaklara hücre cezası verildiği öğrenildi.