Qelqelî'de taranan evde 2 kişi hayatını kaybetti

Qelqelî ilçesine bağlı Çamilî Mahallesi’nde Türk askerlerince ağır silahlarla saatlerce taranan evde 2 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Mezopomya Ajansı'nın haberine göre işgalci Türk devlet güçleri Wan’ın Qelqelî (Özalp) ilçesine bağlı Çamilî (Çamurlu) Mahallesi’nde akşam saatlerinde bir eve baskın yaptı. İki kişinin bulunduğu ev ağır silahlarla tarandı. Mahallelilerden alınan bilgilere göre, askerler tarafından ablukaya alınan köyde, operasyon dün saat 14.00 sularında başladığı ve 16.30’da sona erdi.

Mahalleden uzak olan eve yapılan saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Ağır silahlarla yapılan tarama sonucu yaşamını yitirenlerin cenazeleri, iş makineleriyle enkazların altında çıkarıldı. 2 kişinin kim oldukları ve cenazelerinin nereye götürüldüğü konusunda ise bilgi alınamadı.   

Gece saatlerine kadar abluka altından tutulan mahalleye giriş ve çıkışlara izin verilmedi. Taranan evin yanında bulunan eve de baskın yapıldığı ve aramanın ardından Ömer Kılıççeken ve oğlu Sami Kılıççeken’in gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan 2 kişinin Özalp Jandarma Karakolu’na götürüldüğü vurgulandı.

Olay üzerine Yeşiller ve Gelecek Sol Partisi  (Yeşil Sol Parti) Wan milletvekilleri Gülcan  Kaçmaz Sayyiğit, Sinan Çiftyürek, Mahmut Dindar ve Zülküf Uçar, Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Wan Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Şubesi ile İnsan Hakları Derneği (IHD) Şubesi yöneticilerinden oluşan bir heyet, gece saatlerinde mahalle gitmek üzere yola çıktı. Heyet, mahalle girişinde askerler tarafından operasyon gerekçesiyle geçişlerine izin vermedi. 

Tüm girişimlere rağmen mahalleye girişine izin verilmeyen heyet, uzun bekleyişin ardından geri döndü.