Rakka şehri Sivil Meclis tarafından yönetilecek

Demokratik Suriye Güçleri-QSD Sözcüsü Miralay Telal Silo, Rakka’nın kurtuluşunun tamamlanması sonrası kentin yönetiminin Rakka Sivil Meclisi’ne devredileceğini söyledi.

QSD Sözcüsü Miralay Telal Silo, Eyn Îsa’da gerçekleşen Rakka Sivil Meclisi Kuruluş toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Telel Silo, kuruluş toplantısının Rakka halkı için kutlu olmasını dileyerek başladığı açıklamasında, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde savaşçıların kentin kapılarına kadar dayandığını söyledi.

Rakka Sivil Meclisi’nin kent halkına karşı üstlendiği hizmet görevini yerine getireceğini ve bunun da, hazırlık komitesinin kurtarılmış köylerde yaşayan halk için yürüttüğü çalışmalarla ispatlandığını belirtti.

Silo konuşmasının devamında kenti kurtarma operasyonun bitmesinin ardından QSD’nin, kentin yönetimini Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceğini belirterek kentin kurtuluşunun DAIŞ çetelerine ve destekçilerine sert bir yanıt olacağını, dünyaya da özgürlük, kardeşlik ve barış mesajı olacağını söyledi.

QSD Sözcüsü Telal Silo konuşmasının sonunda Rakka halkının Sivil Meclis’e destek olması çağrısında bulundu ve Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde desteklerini sunan uluslararası koalisyon güçlerine teşekkür etti.