Rouen’de Türk devletini protesto eylemi

Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal saldırıları Fransa’nın Normandie bölgesinde yer alan Rouen şehrinde protesto edildi.

Justice meydanında bir çok Kürdistanlının yer aldığı, yerel basının ilgi gösterdiği eylem halkın yoğun ilgisiyle yapıldı.

Yanı sıra Komünist ve sosyalist Fransız dostlarında katıldığı eylem başta kimyasal silahlar sonucu şehit düşen gerillalar şahsında tüm devrim şehitleri  adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Uzun yıllardan sonra Rouen’de yapılan eylemde, Türk devletinin kimyasal saldırıları protesto eden dövizler ile birlikte PKK flamanları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamanlarını taşayan eylemciler Justice meydanında yaktıkları mumlarla 17 yazdı. Eylemciler Fransızca atıkları, “Katil Erdoğan, Terörist Erdoğan, terörist Türk devleti”, “Biji Berxwedana Gerilla” sloganlarıyla çevre sakinlerin dikkatini çekti. 

Faşist sömürgeci Türk devletinin barbarca işlediği savaş suçlarına karşı kahramanca direnen Kürt gerillalarının yanında olacaklarını dile getirilen eylemciler, uluslararası kamuoyunu sessizliklerini bozup OPCW ile birlikte sorumluluğa davet edildi.

Eylem, Türk devleti aleyhine atılan sloganlar ardından sona erdi.