Savcı, Nuriye ve Semih'in tutukluluk halinin devamını istedi

Açlık grevinin 190'ıncı gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ilk duruşmasında savcı Nuriye ve Semih'in savunma yapmadıkları gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını istedi. 

Ankara'da açlık grevlerinin 190'ıncı gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ilk duruşmasının görüleceği Ankara Adliye çevresi polis barikatıyla tamamen kapatıldı. Sadece ana kapıdan girişlerin yapıldığı adliyede 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olması gereken ancak 19.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya HDP ve CHP'li milletvekilleri sendika temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Salonun küçük olmasını protesto ettiklerini söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, avukatların salona girebilmesi için dışarı çıktıklarını belirtti. 

Duruşmayı izlemeye gelen büyükelçiliklerden temsilciler içeri alınmazken, salonun önünde bekleyenler ise polislerce adliye dışına çıkarıldı, yaşananları görüntülemek isteyen basın mensuplarına ise polis biber gazı ile müdahale edildi. 

Öte yandan polisin iki çocuğun ters kelepçe ile gözaltına alarak bir otobüsün içerisinde işkenceye maruz bıraktığı belirtildi

Savcı Nuriye ve Semih'in savunma yapmadıkları gerekçesiyle tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Duruşma devam ediyor.