Siyasi tutsak Aslan: Can güvenliğimiz yok

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki siyasi tutsak Mehmet Şerif Aslan, ailesini arayarak cezaevinde can güvenliklerinin kalmadığını belirtti.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Vedat Çem Erkmen ile aynı odada kalan Mehmet Şerif Aslan giderek tırmanan baskılara dikkat çekti.

Çem Erkmen, 19 Aralık 2021’de hücresinde yaşamını yitirmiş halde bulunmuştu. Ailesi, Erkmen’in infaz edildiğinden şüphe ediyor. Cenazesi de polis tarafından kaçırılmış ve daha sonra abluka altında defnedilmişti.

Mehmet Şerif Aslan, ailesi ile yaptığı kısa telefon görüşmesinde “Can güvenliğim yok” dedi.

Endişeli olduğunu söyleyen siyasi tutsağın abisi Rasim Aslan şunları ifade etti:

“Kardeşim 2011 yılında Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yakalandı. Yakalandığı sırada yoğun işkencelere maruz kaldı. Sırasıyla Bingöl, Diyarbakır ve son olarak Tekirdağ Cezaevine götürüldü ve ağırlaştırılmış hapis cezası aldı. Geçen gün bizi aradı ve ‘Bizim arkadaşımız (Vedat) intihar etmedi. Bizim de bu cezaevinde can güvenliğimiz yok. Beni bu cezaevinden çıkarmaya çalışın’ dedi. Biz de İHD’ye başvuru yaptık. Kardeşimiz baskı altında ve can güvenliliğinden endişe duyuyoruz. Başına bir şey getirirler diye korkuyoruz. Cezaevlerine yönelik baskılar çok fazla. Herkeste destek bekliyoruz.”