'Tecride karşı mücadeleyi büyütelim'

Komploya karşı açıklama yapan parti ve kurumlar, "İmralı'nın kapıları açılmalı" dedi, tecride karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Komploya karşı açıklama yapan parti ve kurumlar, "İmralı'nın kapıları açılmalı" dedi, tecride karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

 

Siyasi parti ve kurumlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklamalar yaptı.


Açıklamalarda, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün kadınları ve halkları da özgürleştireceğine dikkat çekilerek, tecride karşı herkesin mücadeleyi büyütmesi gerektiği vurgulandı.


TEV-ÇAND: ÖZGÜRLÜK YILI YAPACAĞIZ


Mezopotamya Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND), uluslararası komplonun devam ettiğine dikkat çekerek, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıların bunun ispatı olduğunu belirtti. Uluslararası toplumun, insan hakları çağrısı yapan kurumların ve CPT’nin sessizliğini kınayan TEV-ÇAND, sessizliğin işgalci ve faşist güçlere hizmet etmek anlamına geldiğini vurguladı.


Açıklamada, "Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının varlığı ve özgürlüğü, Önder Öcalan’ın varlığı ve fiziki özgürlüğüyle bağlantılıdır. ‘Dem dema azadiyê ye’ hamlesi çerçevesinde 2022 yılını faşizmin yıkıldığı yıl haline getireceğiz ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi büyüteceğiz" denildi.


KNK: AMAÇLARINA ULAŞAMADILAR


KNK, komplo sürecine dikkat çekerek, "Sayın Öcalan’a yönelik geliştirilen komplonun amacı Kürdistan Özgürlük Hareketini tasfiye etmekti. Komplo sonrası gelişen süreç, adaletsizlikte ortaklaşan tarafların amacına ulaşmadığını ortaya koydu. Kürt halkına öncülük eden PKK’nin dağılmasını, bitmesini ve tasfiye olmasını istediler. Yaşanan 23 yıllık süreç bunun tam tersini ortaya çıkarmıştır. Sayın Öcalan, zindanda da direndi ve İmralı zindanını bir direniş sahasına dönüştürdü. Öte yandan Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı, 23 yıl boyunca tarifsiz bir direniş sergileyerek komployu boşa çıkardı" dedi.


KNK, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasını sahiplenmeye, mücadeleyi büyütmeye ve komploya karşı eylemlere katılmaya çağırdı.


ÖZERK MECLİS: ÖNDER APO SAYESİNDE KATLİAM ENGELLENDİ


Şengal Demokratik Özerk Meclisi, "Önder Apo’nun fikir ve felsefesi sayesinde binlerce Êzidî katliamdan kurtuldu. Özgürlük için binlerce şehit verildi. Êzidî toplumu olarak Önder Apo’yu kendi varlığımız olarak kabul ediyoruz" dedi.
"Türk devletinin ve ortağı KDP’nin saldırıları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen komplonun bir devamıdır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "2022 yılı Önder Apo’nun özgürlüğünün yılı olacaktır” denildi.


DBP: İMRALI'NIN KAPILARI AÇILMALI


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), "Komployla özgürlük mücadelesini tasfiye etmek istediler" diyerek, "AKP iktidarı tecrit politikalarıyla komployu sürdürmek istiyor" dedi.


Açıklamada, "Kürt sorunu çözülmeden Türkiye, siyasi ve ekonomik sorunlarını çözemez. Çözümün adresi belli. Sayın Öcalan'ın demokrasi ve barış konusundaki çabaları ortada. Bu çabalar ve isteğin yerine gelmesi için İmralı kapılarının açılması gerekiyor" denildi.


TJA: ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR


Özgür Kadın Hareketi (TJA), "Tecrit, Kürt halkının yaşam alanlarına yönelik devam eden saldırılar, halkların bir arada ve eşit bir şekilde yaşam imkanı bulduğu Şengal, Maxmûr ve Rojava devrimine karşı geliştirilen düşmanlık komplonun devam eden ve güncellenen hamleleridir. Tecrit, çözüme karşı geliştirilen uluslararası bir dayatmadır. AKP-MHP faşist güçleri komplocu güçler adına bu politikayı yürütmeye ve derinleştirmeye devam etmektedir" dedi.


"İmralı tecridine karşı durmak ve mücadele etmek, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye ve Ortadoğu halklarının demokratik bir gelecek oluşturma mücadelesidir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüyle, kadınlar Kürtler ve Ortadoğu halkları özgürlük ve demokrasi ile buluşacaktır. Tüm kamuoyuna, dünya halkları ve devletlerine, hak savunucularına bir kez daha insanlık dışı tecridin kaldırılması konusunda üzerlerine düşen görevi yapma çağrımızı yineliyoruz" denildi.


HDP: DEMOKRATİKLEŞME İSTEYEN TECRİDE KARŞI ÇIKMALI


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), "15 Şubat özellikle Kürt halkının özgürlüğüne, varlığına, geleceğine ve tarihine kastetme günüdür" dedi.


Açıklamada şunlar da ifade edildi:


"Halkların mücadelesi ve bizzat Öcalan’ın İmralı duruşu sonucu uluslararası komplo hedefine ulaşamadı.
Büyük bir toplumsal kuşatma, görünmez kılma ve baskı devreye konularak tecrit İmralı üzerinden tüm Türkiye’ye yayılmaktadır.
Son günlerde artan ekonomik kriz ve yoksullaşma da tecrit ve savaş politikalarından bağımsız değildir.
Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması gerekmektedir.
Bu ağır tecrit koşullarında ve hukukun askıya alındığı bir mekânda Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarından endişeliyiz.
Türkiye’de demokrasi ve siyasetin gücünü korumak isteyen bütün siyaset kurumları, insan hakları örgütleri ve sivil toplum örgütlerini de tecride karşı mücadeleye çağırıyoruz."