Tecride karşı üç komünist tutsak daha açlık grevine başladı

Marksist Leninist Komünist Parti ve MLKP/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) davasından üç tutsak daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevleri yayılmaya devam ediyor. Açlık grevleri mevcut durumda 1 Mart’tan bu yana tüm cezaevlerinde yürütülüyor.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ve Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) dava tutsaklarından 3 kişi daha ikinci ekip olarak süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Açlık grevine katılan ikinci grupta Malatya Kapalı Hapishanesi'nden Soner Çiçek, Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nden Ercan Görtaş ve Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde Hatice Duman’ın yer aldığı öğrenildi. Üç tutsağın süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 10 Nisan Çarşamba itibariyle başladı.

MLKP ve MLKP/KKÖ dava tutsaklarından Muhabbet Kurt, Hülya Gerçek, Ali Haydar Saygılı ve Aydın Akyüz ise 1 Mart'tan beri süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde. Komünist tutsakların açlık grevi 41. gününde sürüyor.