Tekirdağ Cezaevi’nde açlık grevine giren tutsakların sayısı artıyor

Tekirdağ Cezaevi’nde artan işkence ve baskıların son bulması için açlık grevine giren tutsak sayısı 13’e çıktı.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemine giren tutsak sayısı 13’e yükseldi. 19 Aralık 2021’de tutsak Vedat Erkmen’in katledilmesi sonrası, 17 Ocak'ta 5 tutsak can güvenliklerinin olmaması nedeniyle ve yaşanan hak ihlallerinin son bulması talebiyle açlık grevi eylemi başlattı. 13 tutsağın 11’i süresiz dönüşümsüz açlık grevine girerken, 2 tutsak ise 10 günlük süreli açlık grevine başladı.

17 Ocak tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan Ahmet Arif Yöyler, Habip Güler, Tufan İlbaş, Hüseyin Karadaş ve Süleyman Ucakan’ın eylemi 42’nci gününe girdi. 

1 Şubat tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine katılan Şahabettin Öğüt, İlyas Yorğun, Ahmet Altay ise 27 gündür açlık grevini sürdürüyor. 16 Şubat tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Ahmet Osman, Kutbettin Onur, Yunus Konak’ın ise 12’nci gününe girdi. 

Erkmen’in katledilmesi ardından can güvenliklerinin olmadığını kaydederek açlık grevine başlayan tutsaklar, birbirleriyle sohbetlerinin yasaklanmaması, özel eşyaların, radyo, not defteri, kitap ve gazetelere el konulmaması, keyfi oda baskınlarının durdurulmasını talep ediyor. Keyfi oda değişimlerinin durdurulması, tel örgü ile kapatılan havalandırma bölümünün açılması, atölye etkinliklerinin devam etmesi, spor faaliyetlerine tek kişi olarak çıkarılmasına son verilmesi, gardiyanların sözlü ve fiziki hakaret ve şiddetin son bulması, çıplak aram dayatmalarının son bulması isteniyor.