Temelli: Bizler gücümüzü Leyla’dan, Ayten’den alıyoruz

HDP İpekyolu Belediye Eşbaşkan Adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, 31 Mart seçimlerinden sonra öngördükleri projelerini halka açıkladı.

İpekyolu ilçesinde bir otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sezai Temelli, HDP İl Eşbaşkanları Yadişen Karabulak, DBP İl Eşbaşkanları Ayla Tarhan, Van Milletvekilleri Muazzez Orhan, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Adayları Şehzade Kurt, Azim Yacan, DTK Temsilcileri, TJA aktivistleri, STK temsilcileri, HDP PM Üyesi Yunus Parim ile DBP-HDP ilçe ve örgütleri katıldı.

Proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İpekyolu HDP İlçe Eşbaşkanı Bahattin Karaman, konuşmasına Leyla Güven ve diğer tutsakların açlık grevi direnişini selamlayarak başladı. Sabah saatlerinde yaşamına son veren Ayten Beçet’in mücadelesinin takipçi olmak sözünü veren Karaman, 316 bin olan İpekyolu’nun günlük insan sirkülasyonunun günlük 600 bine ulaştığına vurgu yaptı.

İlçe Eşbaşkanı Öznur Bartın ise, İpekyolu’nun Van’ın için öneminden söz ederek, Van’ın en kalabalık ilçesi olduğuna dikkat çekti.

Ardından söz alan HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve toplumsal olarak çok ciddi sorunlar yaşadığını ifade etti. Bu sorunların yeni bir demokrasi ve yerel demokrasi ile aşılabileceğini kaydeden Temelli, yerel demokrasi, radikal demokrasi ile seçimlere gittiklerini söyledi.

“Demokratik Ulus, Demokratik Cumhuriyet olarak adlandırdığımız radikal demokrasi ile bu girdaptan çıkarız” diyen Temelli şöyle konuştu: “Siyaseti tam da buradan kuruyoruz. Buna dair inancımızın nasıl bir yerel yönetim anlayışı ile yola devam edeceğini işte bu çalışmalar ortaya koyuyor. Kayyumları süpürüp atacağız, sadece süpürüp atmakla kalmayacağız, yerel demokrasi anlayışımızı da var edeceğiz. Bugün iktidar, AKP-MHP bloğu sürekli toplumu ayrıştırmakta ve ülkeyi bölmektedir. Biz de burada toplumu birlikte yaşamaya davet eden bir yerel demokrasiyi inşa ediyoruz. Geçmişten gelen deneyimlerimizle toplumcu demokrasi diyoruz. Herkesin karar mekanizmalarına katıldığı, kendini ve kentini yöneten bir anlayışla hareket ediyoruz. Eşitlikçi, kadın mücadelesinin vücut bulmasıdır yerel demokrasi… Emeğin kentinin yaratılması ve ekolojik toplumun hayata geçirilmesidir.”

Bugün kentleri yıkan ve ayrıştıranlara karşı bütünleştiren ve bütün kentleri birleştiren bir yaşamı var edeceklerini kaydeden Temelli, “Bugün herkesin ortaklaştığı amasız, fakatsız, herkesin aynı şeyi ifade ediyor. O da ekonomidir ve herkes bu ekonomi yönetiminden rahatsız. İşte bizde buradan yola çıktık. Seçimlere çok az bir süre kaldı. 31 Mart’ta birçok kentimizin bu yeni bir sürece çok önemli bir adım attığını göreceğiz. Sadece kayyımlardan kurtulmakla kalmayacağız, daha fazla belediye kazanmakla kalmayacağız. Batıda AKP-MHP bloğunu geriletmekle kalmayacağız, bütün ülkede yeni bir değişim rüzgarı estireceğiz. İnsanlarımız böyle gelmiş, böyle gitmesin istiyorlar. Geçmişten bu yana gelen mücadelemizi 31 Mart’ta sandıklara taşıyacağız. Bizler bu gücümüzü Leyla Güven, Nasır ve bugün yaşamını yitiren Ayten’den alıyoruz. Acımız ne kadar büyük olursa olsun bütün halklara söz vermiyoruz. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.

Ardından söz alan İpekyolu Belediye Eşbaşkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, 31 Mart seçimlerinden sonra öngördükleri projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Proje tanıtımında konuşan İpekyolu Eşbaşkan adayı Şehzade Kurt, şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yeni bir yerel yaşamı inşa edeceklerini kaydetti.

Yacan ise, yaptıkları tüm çalışmaların toplumun faydalanacağı hizmet olacağını, kaydetti. Yanlış politikalarla toplumun üretimden koparıldığını kaydeden, bu yüzden acil eylem planı uygulayacaklarını ve kooperatifçiliği geliştireceklerini vurguladı.