TKP-ML: Bulunduğumuz her alanda Türk devletine karşı direnişi büyütelim

İşgal saldırılarına dikkat çeken TKP-ML, "Başta savaş mevzileri olmak üzere bulunduğumuz her alanda fiili ve meşru mücadeleyi yükseltmek ve devrimci direnişi örgütlemek mevcut durumda en önemli devrimci görevdir" dedi.

TKP-ML Merkez Komitesi, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekti.
Açıklamada, Taksim’deki katliamın Türk devletinin örgütlediği bir katliam olduğu ve bu katliam gerekçe gösterilerek Rojava’nın işgal edilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Türk devletinin bu faşist saldırganlığını sadece AKP-MHP faşist iktidarının seçim hesabı olarak görmek eksiktir. TC rejimi, Kuzey Suriye Özerk Yönetimi başta olmak üzere Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halkın, kadınların demokratik ve ilerici kazanımlarını kendisine bir tehdit olarak görmekte ve Rojava Devrimi’ni boğmak istemektedir" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"AKP-MHP iktidarı, bu faşist saldırganlıkla aynı zamanda kendi tarihinde yaşadığı en büyük ekonomik krizin, açlığın, yoksulluğun üzerini de örtmek istemektedir. AKP-MHP iktidarının, hırsızlık-yolsuzluk politikalarıyla halk kitleleri derin bir yoksulluk içine düşürülmüş durumdadır. Faşist saldırganlık ve 'terör' demagojisiyle halk kitlelerinin içinde bulunduğu bu duruma yönelik öfke ve tepkisi bastırılmak istenmekte, hedef saptırılmaktadır. Bu amaçla İstanbul Taksim’de kendi çete örgütlenmesi aracılığıyla halk içerisinde bomba patlatıp katliam gerçekleştirmiş, bu patlamayı da Rojava topraklarına saldırmanın gerekçesi yapmıştır. Bununla da yetinmemiş, kendi denetiminde olan topraklardan 'birkaç füze attırarak' yine sivil insanları katlederek saldırganlığını meşru göstermeye çalışmıştır.
Rojava Devrimi’ni ve topraklarını savunmak ve faşist Türk devletinin saldırılarına karşı koymak sadece Rojava halkının görevi değildir. Hiçbir kuşkumuz yoktur ve hiç kimse kuşku duymamalıdır ki, Rojava halkı Kürdüyle, Arabıyla, Ermenisiyle, Süryanisiyle, kadını ve erkeğiyle topraklarını ve devrimini savunmaktadır/savunacaktır da. Bu direnişi yok sayan, önemsizleştiren, yanında yer almayan herkes ise tarihin çöplüğünde hak ettiği yeri alacaktır.

TC faşizminin bu saldırganlığına karşı durmak, başta savaş mevzileri olmak üzere bulunduğumuz her alanda fiili ve meşru mücadeleyi yükseltmek ve devrimci direnişi örgütlemek mevcut durumda en önemli devrimci görevdir."