TTB: Demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz

TTB, rehin tutulan Şebnem Korur Fincancı için Amed'de açıklama yaparak, "Demokrasiyi, barışı, bilimin bağımsızlığını, ifade özgürlüğünü ve bunlarla yakından ilişkili halk sağlığını koruma mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.

Türk Tabipler Birliği  (TTB), Türk devletinin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik kimyasal silah saldırılarına dair yaptığı bilimsel açıklamalar nedeniyle 27 Ekim’de tutuklanan Merkez Konseyi Başkanları Şebnem Korur Fincancı’ya tutukluluk süresinin birinci ayına ilişkin Amed’de bulunan bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Amed Tabip Odası Başkanı Elif Turan, konuştu.
Turan, “Savcılığa çağrılıp ifadesi alınabilecek iken; çok sayıda kolluk kuvveti ile evi basılarak gözaltına alınması, kriminal unsur üretmek için yalan haberlerle gündem yapılması, gözaltında tutulması ve daha sonra tutuksuz yargılanabilecek iken tam bir aydır haksız-hukuksuz bir şekilde özgürlüğünden alıkonularak tutuklanması hukuken ve insan hakları açısından kabul edilemez” dedi.
Fincancı’nın insan hakları mücadelesi veren onurlu bir hekimlik geçmişine sahip olduğunu dile getiren Turan, şunları söyledi: "Fincancı’ya yapılanlar sadece düşünce ve ifade özgürlüğünün ağır bir ihlali değil, aynı zamanda insan hakları savunuculuğuna yönelik bir saldırıdır. İktidarın uygulamalarına karşı, emeği, demokrasiyi, barışı, bilimin bağımsızlığını, bilim insanlarının ifade özgürlüğünü ve bunlarla yakından ilişkili halk sağlığını koruma mücadelesini Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya ve TTB'ye sahip çıkarak sürdüreceğiz. Dr. Şebnem Korur Fincancı onurumuzdur! Hocamızın da dediği gibi; ‘aynı umutla ve eylemci iyimserlikle mücadeleye devam edeceğiz."