TTB'nin hedef alınması ve Fincancı'nın rehineliği protesto edildi

TTB ve Şebnem Korur Fincancı’nın hedef alınması protesto edilirken, hekimler, "Kimse bize geri adım attıramaz" mesajını verdi.

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) hedef alınması ve Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın rehineliğinin devam etmesi Wan ve İzmir’de protesto edildi.


WAN
Wan-Hakkari Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği'in hedef alınması ve Şebnem Korur Fincancı'nın halen tutuklu bulunmasını protesto etti. Oda binasında yapılan toplantıda konuşan Wan-Hakkari Tabip Odası Başkanı Ahmet Koç, TTB ve Tabip odalarının etik ve bilimsel temellerle hekimlik değerlerini savunduklarını, bu nedenle iktidara ters düşebildiklerini ifade etti. Koç, devamında şunları dedi: "TTB Merkez Konseyi Başkanımız Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı üzerinden başlatılan algı yönetiminin asıl hedefi de iktidarın son yaptığı açıklamalarla açıkça ortaya konmuştur. Hedefleri tüm meslek birliklerinin kendilerinin istediği şekilde hareket etmesi ya da etkisizleştirilmesidir. Bunu her birlik için ayrı yöntemler ortaya koyarak yürüttüklerini, açıkladıkları çalışmalarda bir kez daha görmekteyiz. Ancak bilinmelidir ki; TTB hangi iktidar olursa olsun halkın sağlığı, toplumun yararı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmemiştir, vazgeçmeyecektir. TTB ve toplum için mücadele veren emek-meslek örgütlerini denetim altına almak, öncekiler gibi mevcut iktidar çevrelerinin de siyasi ajandasının üst sıralarında yer alıyor olabilir; ama dün gibi yarın da toplum, hekimler ve emek-meslek örgütleri sağlığına, emeğine, geleceğine sahip çıkacaktır. Hekimler susmaz, TTB susturulamaz."


İZMİR  
İzmir Tabip Odası, oda binasında baskılara tepki gösterdi. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi de toplantıya katıldı. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, halk sağlığını önceleyen çalışmalarının iktidara ters düştüğü için hedef olduklarını belirtti. Kaynak, “Covid salgınında olduğu gibi bilimsel bilgiyi her daim şeffaf bir şekilde toplumla paylaşmamız, hekimlerin yaşadığı şiddete ve mobbinge karşı sesimizi yükseltmemiz, hekimlerin emeğini ve sözünü meydanlara taşıyarak insanca yaşama ve çalışma koşullarını savunmamız ve sağlıkta yaratılan çöküşü gün yüzüne çıkarmamızın da son dönem iktidarın bizleri hedef almasında asıl nedenlerden olduğunu hem hekimler hem de kamuoyu açıkça görmektedir” dedi.

Halkın sağlığı, hekimlerin hakları ve toplum yararı için kılını kıpırdatmayanların TTB hakkında söz söylemeye hakkının olmadığını kaydeden Kaynak, "Dün olduğu gibi bugün de hiçbir iktidar bize geri adım attıramayacak. TTB, kimlerin iktidarda olduğuna bakmadan, tarihinin her döneminde olduğu gibi bugün de hekimler için hekimlerle birlikte mücadelesine devam edecektir” diye konuştu.