Tülay Hatimoğulları Hatay’da çiftçilerle bir araya geldi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Ekmek ve Adalet" kampanyası kapsamında Hatay'ın Samandağ ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen buluşmaya çok sayıda çiftçi katıldı.

Tülay Hatimoğulları, konuşmasında ekonomik krizle halkın nefes alamaz duruma geldiğini ve iktidarın ekonomi politikalarına karşı güçlü bir duruş sergilemenin amaçlandığını belirtti.

Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu vurgulayan Tülay Hatimoğulları, "AKP iktidara gelmeden önce tarımda kendi kendine yetebilen bir ülkeydik. Ancak şimdi, uyguladıkları yanlış tarım politikalarıyla çiftçiyi üretim yapamaz hale getirdiler" dedi.

Tülay Hatimoğulları, çiftçilerin üretimde yaşadığı aksaklıkların sebeplerini sıralarken, tohum, gübre, mazot, elektrik ve suyun pahalılığını vurguladı. Suya ve elektriğe yapılan zamların çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirtti. Depremin getirdiği göç nedeniyle narenciye işlerinde çalışacak kimse bulunamadığını ifade eden Tülay Hatimoğulları, tarımın ülke ekonomisinin güçlenmesi için kritik olduğunu söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, "Bu iktidarın bütün politikalarını alaşağı etmek zorundayız" dedi. Mazot, elektrik ve sulama gibi konularda çiftçiye destek verilmesi gerektiğini belirten Tülay Hatimoğulları, ithal tohuma son verilmesini talep etti.

Samandağ ilçesinde artan beton santralleri ve taş ocaklarının çevre kirliliği yarattığını ve sağlığı tehdit ettiğini belirten Tülay Hatimoğulları, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Valiliğe bu işletmelerin kapatılması çağrısında bulundu. Tülay Hatimoğulları, "Halk çok net bir biçimde yaşam alanlarında zehir saçan bu beton santralini istemiyor. Yetkilileri göreve çağırıyorum" diye konuştu. 

Depremin yarattığı umutsuzluğa rağmen tarım üreticilerinin yanlarında olduklarını vurgulayan Tülay Hatimoğulları, "Topraklarımızı terk etmedik, etmeyeceğiz. Başaracağız, birlikte aşacağız" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından çiftçilerin sorunları ve talepleri dinlendi.